Haberler

Bursa: Bursa'da Yerel Yönetimler

Bursa'da Büyükşehir Belediyesi Tarafından Organize Edilen Ramazan Şenliklerinde Çok Sayıda Sanatçının Birbirinden Farklı Mekanlarda Konser Vereceği ve Bir Ay Boyunca 4 Bin Kişiye Ücretsiz İftar Yemeği Dağıtılacağı Bildirildi.

Bursa'da Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Ramazan şenliklerinde çok sayıda sanatçının birbirinden farklı mekanlarda konser vereceği ve bir ay boyunca 4 bin kişiye ücretsiz iftar yemeği dağıtılacağı bildirildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan ayı etkinliklerinin programını düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. On bir ayın sultanı Ramazan'ın Bursa'da 1326 yılında Bakacak Tepesi'nde hilalin gözetlenmesi ve ardından başlayan coşkulu kutlamalarla karşılandığını hatırlatan Başkan Şahin, "İftarları, teravihleri, sahurları, davulları, manileri, mahyaları ve pideleriyle yaklaşık yedi asırdır bu topraklarda süregelen geleneksel Ramazan nostaljisini düzenlediğimiz etkinliklerle yeniden yaşatacağız. Bu güzel ayda manevi hasletlerle bezenirken, diğer yandan da yapacağımız etkinliklerle birlik ve beraberlik duygularının üst seviyeye çıktığı Ramazan ayında Bursa'yı kaynaştıracağız" dedi.

'Temaşa-i Ramazan 2006' adını verdikleri etkinliklerin ana mekanının Orhangazi Parkı olacağını belirten Başkan Şahin, herkesin istifade edebilmesi için organizasyonların Kent Müzesi, Tayyare Kültür Merkezi, Yıldırım Ahmet Taner Kışlalı Meydanı, Tophane, Ertuğrulgazi Siteler Meydanı'nın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi sınırlarına bağlanan Güzelyalı, Kestel, Mudanya, Demirtaş, Görükle, Gürsu, Çalı, Gemlik'teki mekanlarda da düzenleneceğini belirtti. Bu yılki etkinliklerin Ramazan ayının ilk günü olan 24 Eylül Pazar günü Orhangazi Parkı'nda Ahmet Özhan'ın konseriyle başlayacağını anlatan Şahin, bir ay boyunca Aysun Gültekin, Bedirhan Gökçe, Müşerref Akay, Grup Laçin, Kamil Sönmez, İbrahim Can, Arif Şentürk, Rüstem Avcı, Zekai Tunca, Muzaffer Akgün, Ümit Tokcan ve Fatih Kısaparmak'ın konserleriyle Bursalılar'a unutulmaz bir Ramazan nostaljisi yaşatacaklarını kaydetti.

"ORHANGAZİ PARKI RAMAZAN'DA ŞENLENECEK"

Etkinliklerin konserlerle sınırlı kalmayacağını, Orhangazi Parkı'nın geleneksel esnaf kıyafetleri içindeki satıcılar ve meddahlarla Ramazan Sokağı'na dönüşeceğini dile getiren Şahin, "Uzun adam, sihirbaz, akrobat, jonklör, palyaço, orta oyunu ve gölge oyunundan oluşan geleneksel seyirlik oyunlarımızla Bursalıları 7'den 70'e Ramazan'ı eğlenerek yaşatacağız. Unutamayacakları bir Ramazan nostaljisi yaşatacağız. Geleneksel kültürümüzü en iyi ifade eden etkinliklerle geçmişi yakalamayı, oradan geleceğe uzanmayı hedefliyoruz. Klasik Türk müziğimizin ve halk müziğimizin en iyi isimlerini, meddah geleneğimizin en iyi temsilcilerini biraraya getirerek, seviyeli, öğretici ve geçmişimize layık bir program hazırladık. 'Temaşa-i Ramazan 2006', 24 Eylül Pazar günü mehter gösterisiyle başlayacak ve Türk Sanat Müziği'nin, Türk Tasavvuf Musikisi'nin üstatlarından Ahmet Özhan'ın konseriyle açılacak. Etkinlikler 21 Ekim Cumartesi günü akşamı değerli sanatçımız Fatih Kısaparmak'ın konseriyle tamamlanacak. Ramazan ayı boyunca Türk Sanat ve Türk Halk Müziği'nin değerli sesleri Bursalılar'la olacak. Sema gösterisi ve neyzenler gecesi, fasıl ve türkü gecesi ile dopdolu bir program sunacağız. Türkiye'de geleneksel müziğimizin ve tuluat geleneğinin en iyi isimlerini biraraya getirdiğimiz programa bütün halkımızı bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Şahin ayrıca, aşevinin her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayı boyunca Fevzi Çakmak Otoparkı'nda oluşturdukları mekanda hizmet vereceğini belirtirken, iftarlara maddi katkıda bulunmak isteyenlerin Halk Bankası Heykel Şubesi'ndeki 45000002 nolu hesaba para yatırabileceklerini, organizasyonla ilgili olarak da 233 98 86 numaralı telefondan bilgi alabileceklerini bildirdi. İhtiyaç sahibi ailelere erzak yardımı da yapılacağını ifade eden Şahin, Ramazan ayının ülkemize, Bursa'ya ve insanlık alemine barış, huzur ve hayırlar getirmesini diledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title