Haberler

Bursa: Bursa'da Saniye Saniye Soygun

Bursa'da bir iş yerini soyan hırsızlar saniye saniye güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. İş yeri sahibinin dükkanını kapatmasından 3 dakika sonra gelen hırsızlar, kepenk ve kapıdaki kilitleri kırarak, 10 bin YTL'lik içki, sigara ve kontörler ile kasada bulunan 600 YTL'yi alarak kayıplara karıştı. Üçüncü defa dükkanı soyulan esnaf isyan etti.

Edinilen bilgiye göre, Bursa'da bir iş yeri önceki gece saat 03.00 sıralarında 2 kişi tarafından soyuldu. İş yeri sahibi Kadir Çalışkan'ın, gece saat 01.00'de dükkanını kapatıp gitmesinden 3 dakika sonra siyah bir arabayla gelen hırsızlardan biri, önce cep telefonuyla konuşur gibi yaparak, iş yerinin etrafını kontrol etti. Daha sonra olay yerinden aynı araçla ayrılan hırsızlar, 40 dakika sonra tekrar geldi. Apartman girişinde bekliyormuş izlenimi verip, iş yerinde kamera bulunup bulunmadığını kontrol eden hırsızlar, güvenlik kameraları olmadığına inanınca işe koyuldu. Parmak izi bırakmak istemeyen hırsızlar, ellerine bali sürdükten sonra, levyeyle kepenk ve kapı kilitlerini kırarak içeri girdi. İçeride 18 dakika kalan hırsızlar, el lambalarıyla kontrol ettikleri dükkanda bulunan web kamerasını da kırdı. Ardından dükkanda bulunan 10 bin YTL değerinde pahalı içki, sigara, kontör, çakmak ve kasada bulunan 600 YTL parayı bir koliye dolduran hırsızlar, kepenkleri açıp dışarıyı kontrol ettikten sonra, koliyle birlikte kayıplara karıştı.

Sabah geldiğinde iş yerinin soyulduğunu fark eden Kadir Çalışkan, hemen kamera görüntülerini izledi ve polise haber verdi. İş yerinin üçüncü kez soyulduğunu belirten Çalışkan, dükkanına 10 bin YTL harcayarak kurduğu alarm ve kamera sistemine rağmen, hırsızların önüne geçemediğini belirtti.

Dükkanının Bursa'nın en işlek caddelerinden birinin üzerinde olmasına rağmen soyulmasına hayret ettiğini söyleyen Çalışkan, "Ben adamları yakalatıyorum ama her defasında serbest kalıyorlar. Artık mahkemeye gitmekten sıkıldım. Ben adliyeye gitmeden sanıklar serbest bırakılıyor. Ben mahkemeye gitmediğim zaman polis beni zorla götürüyor. Bu hırsızlarla nasıl başa çıkacağımı şaşırdım. 3 soygunda 30 milyara yakın zararım var. Bunun vergisi de benden düşmüyor. Kazanmadan vergi ödüyorum. Hiçbir şekilde zararımız karşılanmıyor. İflas durumuna geldim. Kredi kartı borçlarını ödemeye yetişemiyorum. Biz de illa ki soyguncu mu olalım? Alın teriyle çalışıp kazanıyoruz. Ama imkan verilmiyor. Devletimiz bunun arkasında dursun. Dükkanıma kepenk taktırdım. Alarm ve kamera sistemi kurdurdum. Suçluları görüntüleyip tespit ediyorum. Emniyete veriyorum. Bunun neticesinde hiçbir şey çıkmıyor. Giden malım da geri gelmiyor. İflas edip sonunda bende hırsız olacağım" şeklinde konuştu.

Kamera görüntülerini izleyen polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title