Haberler

Bursa: Bursa'da PTT Şubesinde Silahlı Soygun

Bursa'nın Yıldırım İlçesi'nde bir PTT şubesi, silahlı 3 şahıs tarafından soyuldu. İftar saati silahlarla PTT şubesine giren 3 şahıs; görevli memuru, kafasına silahın kabzesiyle vurup etkisiz hale getirdikten sonra kasadaki 10 bin YTL parayı alıp kaçtı.

Edinilen bilgiye göre saat 18.00 sıralarında Yıldırım İlçesi'ne bağlı Duaçınarı Orta Sokak'ta faliyet gösteren PTT şubesine ellerinde silahlarla giren kimliği belirsiz 3 şahıs, 43 yaşındaki 2 çocuk babası mutemet Aytekin Yahşi'yi tehdit ederek şubenin diğer ucuna götürdü. Zanlılar, Aytekin Yahşi'yi, kafasına silahın kabzesi ile vurup bayıltıktan sonra el, ayak ve ağzını koli bandıyla bantlayarak etkisiz hale getirdi. Zanlılardan birinin 25-30 yaşlarında, uzun boylu, saçsız, siyah deri mont ve kot pantolon giydiği, diğerinin kısa boylu, şişman, siyah montlu, şapkalı ve bıyıklı olduğu ve 3. zanlının ise eşkalinin alınamadığı kaydedildi. 3 zanlı, günlük hasılat olan miktarı yaklaşık 10 bin YTL'yi alarak hızla PTT'den ayrıldı. Olaydan birkaç dakika sonra şubenin hemen yan tarafından bulunan bir esnaf, PTT kapısından baktığında, Yahşi'yi görerek polise haber verdi. Baygın haldeki mutemet Ayketin Yahşi, özel bir otomobille hastaneye götürülürken, yüzünde küçük çaplı yaralar olduğu öğrenildi.

Olayın ardından görgü tanıkları; zanlıların 3 kişi olduklarını, ikisinin içeriye girdiğini, birisinin ise plakalarının çalıntı olduğu sanılan bir otomobilde arkadaşlarını beklediğini ve zanlıların ardından da olay yerinden uzaklaştıklarını ifade etti. Hastanede ifadesi alınan mutemet Aytekin Yahşi'nin, "Şubeye 3 kişi geldi. Biri silah çekti, onunla boğuşurken arkadan diğer şahıs kafama vurdu. Silahları kuru sıkıya benziyordu" dediği öğrenildi.

Öte yandan uzman ekipler, kapısı kilitli olan PTT şubesinin camını kırıp içeriye girerek incelemelerde bulundu. Yaklaşık 2 ay önce Gürsu İlçesi'ne bağlı Gündoğan Mahallesi Ulucadde üzerindeki PTT şubesine gasp amaçlı gelip, memur Orhan Şentürk'ü öldürüp kaçan 2 şahsın, aynı şahıslar olabileceği hususunda yoğunlaşan polis, olayla alakalı çok yönlü soruşturma başlattı. Hastanede tedavisi tamamlanan Aytekin Yahşi'nin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title