Haberler

Bursa: Bursa'da Karikatür Şöleni

Bursa'da, Üçge'nin Düzenlediği 'Alışveriş Hayattır' Konulu Yarışmanın Ödül Töreni ve Sergi Açılışı Tayyare Kültür Merkezi'nde Yapıldı.

Bursa'da, Üçge'nin düzenlediği 'Alışveriş Hayattır' konulu yarışmanın ödül töreni ve sergi açılışı Tayyare Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Yarışmaya, 38 ülkeden 508 eser gönderildi. Yarışmaya ABD, Almanya, Arjantin, Avusturya, Bulgaristan, Belçika, Brezilya, Belarus, Çin, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Güney Kore, Hindistan, Hırvatistan, İsrail, İtalya, İran, İspanya, Kanada, Kolombiya, Kenya, Mısır, Macaristan, Makedonya, Meksika, Myanmar, Montenegro, Özbekistan, Polonya, Rusya, Sırbıstan, Suriye, Tayland, Ukrayna, Uruguay ve Yunanistan'dan karikatüristler katıldı. Yarışmaya gönderilen karikatürler, Tayyare Kültür Merkezi'nde sergilenirken, aynı zamanda dereceye girenlere de ödülleri verildi. Eserler, Bursa'dan sonra Türkiye'nin çeşitli illerindeki alışveriş merkezlerinde sergilenecek.

38 ülkeden karikatüristlerin katıldığı yarışmanın birincisi Türkiye'den Hikmet Cerrah oldu. Cerrah, plaketin yanı sıra 2 bin YTL ödül kazandı. Yarışmaya Rusya'dan katılıp ikinci olan Valentin Druzhının'a ise plaket ve bin YTL verildi. Yarışmada üçüncü olan Çinli Wang Rui Sheng ise 500 YTL'lik ödül kazandı. Çin'de yaşayan sanatçının plaketini, Çin kültür elçisi Nejat Yahya aldı. Ahmet Öztürk Levent ise, 250 YTL'lik mansiyon ödülü aldı.

Yarışmanın birincisi olan Hikmet Cerrah, 1979 yılından beri karikatür sanatıyla uğraşıyor. Cerrah, Eskişehir'de İki Eylül adlı mahalli gazetede günlük karikatür çizmeye devam ediyor.

İkinici olan Rus Druzhının ise, Türkiye'yi ve Türk insanını çok sevdiğini, bilhassa Türk mutfağına hayran kaldığını belirtti. Druzhının, ödül töreninde Türkçe şarkı söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title