Haberler

Bursa: Bursa'da 'Eve Dönüş' Filmi İzdihamı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarafından Düzenlenen 1. Uluslararası İpek Yolu Film Festivali'nde 'Eve Dönüş' Filminin Galası Sinemaseverlerin Muhteşem İlgisine Sahne Oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası İpek Yolu Film Festivali'nde 'Eve Dönüş' filminin galası sinemaseverlerin muhteşem ilgisine sahne oldu.

'Hemşo', 'Zulüm' ve 'Son Urfalı' gibi son döneme damgasını vuran filmlerin yönetmeni Ömer Uğur'un 12 Eylül döneminde yaşanılanların sıradan vatandaşların da hayatlarını olumsuz yönde etkilediğini anlatan filmi 'Eve Dönüş'e Bursalı sinemaseverler büyük ilgi gösterdi. Biletlerin tükenmesine rağmen ısrarla salona girmek isteyen sinemaseverler, yoğun talep karşısında ayakta durmak veya yere oturmak şartıyla içeri alındı. Buna rağmen birçok seyirci dışarıda kalırken, onlarda filmi izleyememenin eksikliğini Mehmet Ali Alabora'yı yakından görüp, imza alarak giderdiler.

Filmin son bölümünü salona giriş perdesinin arasında izleyen Alabora, tıklım tıklım salon karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Filmin bitiminde salona alkışlar eşliğinde giren Mehmet Ali Alabora, Türk sinemasına soluk katacak olan böyle bir festival düzenlemesinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ile 'Eve Dönüş'e büyük ilgi gösteren seyircilere teşekkür etti. Filmin konusu olan ihtilali Türkiye'nin bir daha yaşamaması dileğinde bulunan Alabora, gazetecilerin sahneleri çekerken zorlanıp zorlanmadıkları yönündeki sorusunu, "Filmi çekmeden önce o günleri yaşayanları dinledim. Onlar yaşadıklarını bir daha yaşar gibi anlattılar ama ben rolünü bile yaparken zorlandım. İnşallah bu filmle gerekli kişiler, gerekli dersleri almışlardır" şeklinde cevaplandırdı.

Mehmet Ali Alabora ve Sibel Kekilli'nin yanı sıra Altan Erkekli, Savaş Dinçel, Perihan Savaş, Civan Canova, Erdal Tosun ve Cengiz Küçükayvaz'ın rol aldığı filmle alakalı yönetmen Ömer Uğur da, "Filmin senaryosunu yaşanılan bir hikayeden yola çıkarak, yazdım. O günü yaşayanların bizzat hatıralarını tek tek dinledim. Filmde 12 Eylül'ü yargılamıyoruz, o günlerde yaşanılanları anlatıyoruz. Mehmet Ali'de dinledi ve bundan dolayı da filmdeki rolünün hakkını çok iyi verdi" dedi. Uğur, Sibel Kekili ile ilgili bir soruya, "Bir Alman mütevaziliğinde, bir Türkün çalışkanlığında rolünü çok iyi yaptı" dedi. İpek Yolu Film Festivali Başkanı Burçak Evren, Uğur ve Alabora'ya Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin adına günün anısına İznik Çini'si hediye etti.

TKM önünü dolduran yüzlerce genç kız, Mehmet Ali Alabora'dan imza alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Genç sanatçı da, hayranlarının isteklerini kırmayarak, tek tek imza dağıttı ve bol bol da hatıra fotoğrafı çektirdi. 5 gündür devam eden ve bu akşam 'Unutulmayanlar' filminin galasının yapılacağı İpek Yolu Film Festivali, 17 Aralık Pazar günü kapanış kokteyliyle sona erecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title