Haberler

Bursa: Bursa'da 'Dünya Emzirme Haftası' Faaliyetleri

Bursa'da, İl Sağlık Müdürlüğü'nce, 'Dünya Emzirme Haftası' Dolayısıyla Kurulan Çadır ve Standlarda, Vatandaşlara Emzirme ve Anne Sütünün Faydaları Hakkında Bilgi Verildi.

Bursa'da, İl Sağlık Müdürlüğü'nce, 'Dünya Emzirme Haftası' dolayısıyla kurulan çadır ve standlarda, vatandaşlara emzirme ve anne sütünün faydaları hakkında bilgi verildi.

Şehreküstü, Santral Garaj ve Heykel'de kurulan stand ve çadırlarda, vatandaşlara broşür, dergi dağıtılarak, emzirme ve anne sütünün yararları hakkında bilgiler sunuldu. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, faaliyetlerin hafta boyunca süreceğini belirterek, "Anne sütü ve emzirme, bebek için çok önemli. Bir hafta boyunca vatandaşlarımıza çadır ve standlarda bu bilgileri vereceğiz. Anne sütünün bebeğe birçok yararı var. Süt içerisindeki protein, yağ ve karbonhidratlar bebeğin gelişimi için çok önemlidir. Anne sütü bebeği solunum ve enfeksiyonlardan korur. Anne sütüyle beslenen bebeklerin çene ve diş yapısı daha kuvvetli olur" dediler.

Emzirmenin ise anneye yararının çok olduğunu vurgulayan yetkililer, "Emzirmek, doğum sonrası rahmin çabuk toparlanmasını sağlar. Doğum sonrası emziren anne kolay kilo verir. Emzirmek bebek ve anne arasındaki psikolojik bağı güçlendirir. Emzirmek annelerde ortaya çıkabilecek, demir eksikliğine bağlı kansızlığın ortaya çıkma riskini azaltır" diye konuştu.

Stand ve çadır önünden geçen vatandaşlar, kendilerine dağıtılan broşür ve dergileri alarak, dikkatle inceledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title