Haberler

Bursa: Bursa'da 2 Metruk Ev Yandı

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde çıkan yangında, 2 metruk ev yandı. Bir köpek, alevlerin arasında kalan yavrularını kurtarabilmek için çaresizce sağa sola koşturdu.

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde çıkan yangında, 2 metruk ev yandı. Bir köpek, alevlerin arasında kalan yavrularını kurtarabilmek için çaresizce sağa sola koşturdu.

Edinilen bilgiye göre, Erdoğdu Mahallesi Karpuzoğlu Sokağı'nda, Karpuzoğlu ailesine ait terk edilmiş evde bugün saat 13.30 sıralarında çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Geçen yıl 2 eski ahşap evin tamamen ve 2 evin kısmen yandığı sokaktaki yangın, herkesin yüreğini ağzına getirdi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen alevler, yanan binanın karşısındaki Hasan Yenidikici'ye ait eski binaların çatılarına da sıçrayarak daha da büyüdü. Sokağın dar olmasından dolayı, Mudanya Belediyesi'ne ait itfaiye aracının girmesi için sokak başında bulunan elektrik trafosu sökülerek, aracın yangın mahalline girmesi sağlandı. Büyükşehir Belediyesi İhsaniye Grup Amirliği'ne ait itfaiye ekiplerinin de bir saat sonra olay yerine gelmesiyle birlikte 4 araçla yangına müdahale edildi. Yangın saat 14.30 sıralarında kontrol altına alınarak, soğutma çalışmalarına başlandı.

Havanın da sıcak olmasından dolayı çıra gibi yanan eski binalarda Hasan Yenidikici'ye ait evin çatı kısmı kısmen yanarken, geçen yıl kısmen yanan Karpuzoğulları'na ait 2 bina ise tamamen yandı.

Öte yandan, Karpuzoğulları'na ait terk edilmiş evde yavruları kalan sokak köpeği, alevlerin arasındaki yavrularına ulaşmak için çaba sarf etti. Köpeğin alevlerin arasına dalmasına engel olan vatandaşlar, hayvanın yavrularına karşı şefkati karşısında duygulandı. Bütün gayretlere rağmen köpeğin 4 yavrusundan biri yanarak ölürken, diğer yavrularını mahalle çocuklarının olay yerinden uzaklaştırdıkları öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title