Haberler

Bursa: Bulgaristan'da Cumhurbaşkanlığı Seçimleri

Bursa'da Yaşayan Bulgaristan Vatandaşları, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri İçin İl Genelindeki 9 Sandıkta Oy Kullandı. Bursa'da 10 Bin Soydaş, Türk Azınlığı Destekleyen Mevcut Cumhurbaşkanı Georgi Tırvanov'un İlk Turda Yeniden Seçilmesi İçin Oylarını Verdi.

Bursa'da yaşayan Bulgaristan vatandaşları, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için il genelindeki 9 sandıkta oy kullandı. Bursa'da 10 bin soydaş, Türk azınlığı destekleyen mevcut Cumhurbaşkanı Georgi Tırvanov'un ilk turda yeniden seçilmesi için oylarını verdi.

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) Genel Başkanı Prof Emin Balkan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulgaristan'daki Cumhurbaşkanlığı seçimi için Bursa'da 10 bin kişinin oy kullanmasını beklediklerini ve seçimlere ilginin büyük olduğunu söyledi.

Sandıklarda izdiham olduğunu anlatan Prof Balkan, "Yıldırım, Hürriyet, Karaman ve Kestel İlçesi'nde yoğun katılım oldu. Bulgaristan Türkler'i açısından çok önemli bir seçim. Onlar, demokrasiye sahip çıktıklarını, kendi haklarına duyarlı olduklarını gösterdiler. Mevcut Cumhurbaşkanı'na destek veriyoruz. Geçen yıl Türkler'in iktidara taşınmasında emekleri oldu. Bulgaristan'da Türk azınlığının rencide edilmemesi için çalışan, destek vereceğini söyleyen bir kişi. Rakipleri olan iki kişi ise aşırı, ırkçı Bulgar milliyetçisi. Özellikle Siderov'un sandığa gömülmesi için çalışıyoruz. Bizim amacımız Georgi Tırvanov'un ilk turda yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi. Bulgaristan'daki soydaşlarımız da seçimlere yoğun katılımla iştirak ettiler" dedi.

Sabah 06.00'da başlayan oy verme işleminin saat 19.00'a kadar devam edeceği bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title