Haberler

Bursa: Btso Heyeti Çek Cumhuriyeti ve Macaristan'da Temaslarda Bulundu

- Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi Üyeleri, 2-6 Kasım Tarihleri Arasında Çek Cumhuriyeti ile Macaristan'da Çeşitli Temaslarda Bulundu.

- Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi üyeleri, 2-6 Kasım tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti ile Macaristan’da çeşitli temaslarda bulundu.

BTSO Meclis Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Parseker başkanlığındaki heyette, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Hazır ile yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyelerinden toplam 104 kişi katıldı. BTSO heyeti, Çek Cumhuriyeti ile Macaristan temaslarında 5 toplantı ve ikili iş görüşmesine katıldı. 27 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin en büyük ticaret ve sanayi odası durumunda olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, daha önceki yıllarda olduğu gibi bu organizasyonu da yurtdışı ilişkilerini arttırarak, Bursa ve ülke ekonomisine fayda sağlamak amacıyla düzenledi.

BTSO heyetinin 2 ülkeyi kapsayan temasları Çek Cumhuriyeti’nde başladı. İlk olarak Çek Ekonomi Odası’nı ziyaret eden BTSO heyeti, burada Çek Cumhuriyeti’ndeki bütün odaların üst kuruluşu durumunda olan Çek Ekonomi Odası’nın Genel Sekreteri Ivan Voles’ten ülke ekonomisi hakkında bilgi aldı.

Aynı toplantıda, Türk-Çek İş Konseyi Çek tarafı Eşbaşkanı Jaroslav Hubaçek ile de görüşen heyet, bilhassa Prag ile Bursa arasında daha yoğun bir ticaret için yapılabilecek çalışmalar hakkında fikiş alışverişinde bulundu. Çek Cumhuriyeti Ekonomi Odası’nı ziyaret eden BTSO heyeti, Bohemya Bölge Ticaret Odası Başkanı Ludek Cerni ile yaptıkları görüşmede de, Çek Cumhuriyeti’nin en büyük bölge odası durumunda olan Bohemya Bölge Ticaret Odası ile BTSO arasında iş birliği başlatılması ve bu ilişkilere gelecekte “kardeş oda” statüsü kazandırılmasını kararlaştırdı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Çek Ekonomi Odası ziyaretinden sonra Türk-Çek İşadamları Derneği yöneticileri ile bir araya geldi. Türk-Çek İşadamları Derneği Başkanı Süleyman Abay ile dernek yöneticileri tarafından karşınanan BTSO heyetine , Prag Ekonomi ve Ticaret Müşaviri Hüsamettin Nebioğlu tarafından Çek Cumhuriyeti’nin ekonomik yapısı ve Çek Cumhuriyeti’nde yapılabilecek ekonomik iş birliği imkanları hakında bilgiler verildi.

Ardından Macaristan’a geçen heyet, burada da temaslarını yine toplantılarla sürdürdü. Türk-Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz ve Dernek üyesi iş adamları ile bir araya gelen BTSO heyetine, Türkiye’nin Budapeşte Ekonomi ve Ticaret Müşaviri Savaş Malkoç tarafından ülke ekonomisi hakkında bilgi verildi. Heyet, resmi temasların ardından Prag ve Budapeşte’nin tarihi ve turstik yerlerini, özellikle Budapeşte’de bulunan Gülbaba Türbesi'ni ziyaret etti.

(MŞ)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title