Haberler

Bursa: Beyninizi Güçlendirmenin Yolları

Uzmanlar, yıllar süren çalışmalar sonucunda entellektüel yetenekleri geliştirmenin yöntemlerini ortaya çıkardı.

Uzmanlar, yıllar süren çalışmalar sonucunda entellektüel yetenekleri geliştirmenin yöntemlerini ortaya çıkardı.

İHA muhabirinin www.hekimce.com sitesinden derlediği bilgilere göre, Boston Tufts Üniversitesi'nden bir grup bilim adamı, beyinden daha iyi yararlanmanın 7 yolunu şöyle açıkladı:

Zihin jimnastiğini öğrenin: Regensburg Üniversitesi'nde araştırmayı yöneten Dr. Arne May, günde 60 saniye zihin jimnastiği yapıldığında beyin gücünün arttığını söyledi.

Daha fazla demir alın: King's College Beslenme Bölümü'nden Dr. Michael Nelson, 140 öğrenci üzerinde yaptığı araştırmada, diyetlerinde zengin demir olan öğrencilerin IQ'sunun daha yüksek olduğunu ortaya çıkardı.

Kahvaltıyı ihmal etmeyin: 500 öğrenci üzerinde yapılan bir araştırmada da, kahvaltılarında tahıl türü yiyecekler veya yumurta ve peynir olan öğrencilerin sabah yapılan sınavlarda hiç kahvaltı yapmayanlara göre daha yüksek not aldıkları görüldü.

Egzersiz yapın: Exeter Üniversitesi Sağlık Eğitimi Bölümü'nden Angela Balding; bin 400 öğrenci üzerinde yaptığı araştırmada, fiziksel etkinlikte bulunan öğrencilerin akademik başarılarının arttığını belirtti. Egzersiz yapıldığında beyine daha fazla oksijen gittiğini, böylece beyin algılamasının ve öğrenme fonksiyonlarının da arttığını söyledi.

Hoşunuza giden yiyecekler yiyin: Florida Üniversitesi'nden Profesör David Figlio'nun yönettiği bir araştırmada, öğle yemeklerinde sevdiği şeyleri (çikolatalı içecekler, bisküvi, pizza gibi) yiyen öğrencilerin sınavlarda yüksek performans gösterdiği ortaya çıktı.

Çilek ve yaban mersini (çay üzümü) yiyin: Boston Tufts Üniversitesi'ndeki bilim adamları yaptıkları son araştırmalarda, çay üzümünün zengin antioksidan (oksit giderici) içerdiği için en büyük beyin gıdası olduğunu buldu. Başka bir araştırmada, Maryland Üniversitesi'nden Nörolog Profesör Bernard Rabin, çileğin dondurulmuş haliyle insanlarda beyin fonksiyonlarını arttırdığını söyledi.

Brokoli yiyin: Londra King's College'de bilim adamları; patates, portakal, elma ve turpun anti-asetilkolinesteraz (sinir uçlarında ve kanda bulunan, hidroliz ve asetilkolini destekleyen bir çeşit enzim) içerdiğini ama brokolinin çok daha fazla içerdiğini tespit etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title