Haberler

Bursa: Belediyeden Sahte Ücretsiz Serbest Kart Uyarısı

- Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Tacettin Kınay, Fotokopi ile Çoğaltılan Çok Sayıda Sahte Ücretsiz Seyahat Kartı Tespit Ettiklerini Belirterek, "Sahteciliğe Karşı Ücretsiz Seyahat Kartı Kullanan Vatandaşlarımızdan Kontrol Yapan Şoförlere Yardımcı Olmalarını Bekliyoruz" Dedi.

- Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Tacettin Kınay, fotokopi ile çoğaltılan çok sayıda sahte ücretsiz seyahat kartı tespit ettiklerini belirterek, "Sahteciliğe karşı ücretsiz seyahat kartı kullanan vatandaşlarımızdan kontrol yapan şoförlere yardımcı olmalarını bekliyoruz" dedi.

Kınay, bugün bir gazetede yer alan 'Şehit eşine saygısızlık' başlıklı haberle ilgili yaptıkları incelemede, söz konusu olayın bahsedildiği şekilde cereyan etmediğinin ortaya çıktığını söyledi. Kart sahibi şehit yakını Aynur Tan'ın kartının kırıldığı ve otobüsten indirildiği yönündeki iddialarına yönelik söz konusu şoförün ifadesinin alındığını anlatan Kınay, "Olayın son günlerde piyasada dolaşan çok sayıda sahte karttan dolayı şoför arkadaşımızın duyarlılığından kaynaklandığını belirledik. Kart sahibi Aynur Tan, otobüse bindikten sonra şoför arkadaşımız kartın sahte olup olmadığına bakmak istemiş. Şikayette bulunan kişi kartının kontrol edilmesine karşı çıkınca bir tartışma yaşanmış. Yaptığımız araştırmalarda vatandaşımızın otobüsten indirilmesinin ve kartının yırtılması söz konusu olmadığını belirledik. Şoförün mağdur olmaması için aynı otobüste seyahat eden bir asker vatandaşımız bizi arayarak, olayla ilgili tanık olabileceğini bildirdi. Bu vatandaşımız şoför arkadaşımıza kartını incelemek amacıyla vermiş olsaydı böyle bir olay yaşanmayacaktı. Ücretsiz seyahat kartına sahip vatandaşlarımızın kontrol yapan şoförlerle tartışmak yerine onlara yardımcı olmaları, bu imkandan sahtecilik yoluyla yararlanan kişilerin de belirlenmesini sağlayacaktır. Biz vatandaşlarımızın 2-3 saniye süren kontrol işleminde şoförlere yardımcı olmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Kınay, söz konusu şoförle ilgili bugüne kadar hiçbir şikayet gelmediğini ve sahte kartlarla ilgili de en hassas çalışanlardan biri olduğunu ifade ederek, kendisinin ödüllendirileceğini de bildirdi. Kınay ayrıca olayda adı geçen şoförün Türkiye Harp Malul ve Gazileri Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği'ne giderek, Başkanı Nuri Altıok'la da görüştüğünü de sözlerine ekledi.

Bu arada kişiselleştirilmiş BuKart'ları başkaları tarafından kullanılan 378 kişinin kartına da el konulduğu, kartlarına el konulan söz konusu kişilere 132 YTL de ceza kesildiği bildirildi.

(MŞ)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title