Haberler

Bursa: Bayramda Dikkatli Beslenin

Bursa Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Özkul, Bayram Günlerinde Yapılacak Yanlış Beslenmenin Sağlığı Bozacağı Uyarısında Bulundu.

Bursa Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Özkul, bayram günlerinde yapılacak yanlış beslenmenin sağlığı bozacağı uyarısında bulundu.

Dr. Ahmet Özkul, ramazan ayı boyunca oruç tutma nedeniyle günlük öğün sayısının azaldığını ve beslenme alışkanlıklarında değişiklikler meydana geldiğini hatırlatarak, bayramda normal yeme düzenine geçişte psikolojik olarak daha fazla yemek yeme eğilimi olması dolayısıyla bazı problemlerle karşılaşılabileceğini söyledi. Özkul, "Bayramda hazırlanan sofralara ve misafirlikte ikram edilen tatlılara dikkatli yaklaşılmalıdır. Bayramda birdenbire aşırı yemek yemek, şeker, çikolata, ağır hamur işleri ve diğer tatlıları aşırı tüketmek, mide ve barsak sisteminde çeşitli rahatsızlıklara ve kilo alımına yol açabilir. Orucun bitmesiyle sağlıklı bir beslenmeye geçmek için güne kahvaltı yapılarak başlanmalıdır. Azar azar ve sık yemek yenilmelidir" dedi.

Özkul, ağır hamur tatlıları yerine kalorisi daha düşük sütlü tatlılar tüketilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Bağırsak hareketlerinin düzenlenmesi amacıyla, sebze ve meyve tüketimi arttırılmalıdır. Kızartmalar yerine ızgara, fırında ya da haşlama yöntemi ile pişirilmiş yemekler yenilerek sıkıntısız bir bayram geçirirsiniz" dedi.

İç Hastalıklar Uzmanı Dr. Orhan Kaşlıoğlu ise, kalp hastalığı, yüksek tansiyonu veya diyabeti bulunan kişilerin bayramda nasıl beslenmeleri gerektiğini anlattı. Kaşlıoğlu, "Ramazan bayramında ani tansiyon yükselmeleri, kalp krizleri gibi vakalar artmakta. Demek ki bayram tatilimizi hastanede geçirmemek için bir şeylere dikkat etmemiz gerekiyor. Kalp hastalığı, yüksek tansiyonu veya diyabeti olan bir fert fazla et tüketmenin kendisine zarar vereceğini çok iyi bilmelidir. Bu yüzden bu besin grubunu çok daha az miktarda tüketmelidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title