Haberler

Bursa Başköy'de Yaşanan Su Kirliliği

Orhaneli ilçesine bağlı Başköy'de yaşanan su kirliliği ile ilgili, Bursa 2.ve 3.İdare Mahkemeleri, köyün civarında faaliyet gösteren bir firmaya ait ocakları kapatırken diğer bir firmaya ait ocak hakkında da yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Orhaneli ilçesine bağlı Başköy'de yaşanan su kirliliği ile ilgili, Bursa 2. ve 3. İdare Mahkemeleri, köyün civarında faaliyet gösteren bir firmaya ait ocakları kapatırken diğer bir firmaya ait ocak hakkında da yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Başköy'de yaşayan vatandaşların suç duyurusunda bulunmasından sonra Bursa 3. İdare Mahkemesi'nde açılan davada, bölgede faaliyet gösteren bir firmaya ait 2 mermer ocağının kapatılmasına karar verilmesinin ardından mermer ocakları, Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından dün kapatıldı.

Bursa 2. İdare Mahkemesi, Başköy'ün civarında, "ÇED raporu gerekli değildir" belgesiyle faaliyet gösteren ikinci bir firmaya ait mermer ocağının ise kapasite dışı çalıştığı için, verilen belge hakkında yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

Başköy Muhtarı Hasan Acar, idare mahkemelerinin verdiği kapatma kararlarından memnun olduklarını ifade ederek, "Bizim köy halkı olarak mahkemeden beklediğimiz bir karardı. Maden ocaklarına uygulanan kapatma cezasının diğer maden ocağına da uygulanmasını bekliyoruz" dedi.

Orhaneli ilçesine bağlı Başköy'de musluklarından çamurlu su aktığı için 2 kilometre uzaktan evlerine su taşıyarak ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan köylüler, temmuz 2012'de, Adalet Sarayı'na gelerek mermer ocağı firmaları ile firmaya ruhsat ve çalışma izni veren kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Muhabir: Cem Şan

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Orhaneli Başköy Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title