Haberler

Bursa: Başkan Şahin, Fas Yolcusu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Birleşmiş Milletler ve Yerel Yönetimler Birliği Dünya Yönetim Kurulu (Uclg) ve Dünya Konseyi Toplantıları İçin Bu Akşam Fas'a Gidiyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Birleşmiş Milletler ve Yerel Yönetimler Birliği Dünya Yönetim Kurulu (UCLG) ve Dünya Konseyi Toplantıları için bu akşam Fas'a gidiyor.

Dünyada yerel yönetimleri güçlendirmek, geliştirmek, yerel topluluklar arasında işbirliği ve bilgi aktarımını sağlamak amacıyla 93 yıl önce kurulan Uluslararası Yerel Yönetimler Birliği (IULA) ile Dünya Birleşik Kentler Federasyonu'nun (FMCU) birleşmesiyle oluşturulan Birleşmiş Milletler ve Yerel Yönetimler Birliği, 300'ü aşkın belediye başkanının katılımıyla 30 Ekim- 4 Kasım tarihleri arasında Fas'ta toplanıyor. Aynı zamanda Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği'nin yönetim kurulu üyesi olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in de katılacağı toplantılarda birliğin farklı çalışma gruplarının raporları ve merkezi olmayan yönetim ve yerel demokrasi küresel raporu ele alınacak.

Yönetim kurulu toplantısında ayrıca Birleşmiş Milletler ile işbirliği, üyelerin talepleri, UCLG 2006-2007 takvimi ve 2007 yönetim kurulu toplantısı tarihini belirleme konularında görüşmeler yapılacak. Dünya Konseyi'nde ise 8-10 Haziran 2005 tarihinde Pekin'de düzenlenen UCLG Dünya Konseyi'nin raporu, UCLG 2006 Aktivite Raporları, UCLG 2007 Aktivite Programı’nın görüşüleceği bildirildi. Program boyunca Akdeniz bölgesi, su ve sağlık, cinsiyet eşitliği, bilgi toplumu, sosyal içerik, yerel diplomasi komitelerinin oturumları gerçekleştirilecek ve kültür, çevre şehirler ve kapasite geliştirme adlı çalışma grupları oluşturularak bu konularda fikir alışverişi yapılacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title