Haberler

Bursa: Bakan Unakıtan Bursa'da

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Kayıt Dışı Yüzünden Türkiye'nin Faiz Kamburu Altında Ezildiğini, Haraç Verir Gibi Faiz Ödediklerini Söyledi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, kayıt dışı yüzünden Türkiye'nin faiz kamburu altında ezildiğini, haraç verir gibi faiz ödediklerini söyledi.

Borçelik firması tarafından 2005 yılı ekim ayında yapımına başlanan Gemlik Vergi Dairesi'nin yeni binası Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın katıldığı törenle hizmete girdi. Depreme dayanıklı binalar inşa etmek için çelik malzeme kullanılmasının önemine dikkat çekmek amacıyla çok amaçlı inşa edilen yeni vergi dairesinin hizmete girme töreninde konuşan Unakıtan, "Kayıt dışının bu ülkeye getirdiği külfeti çok büyük. Türkiye kayıt dışı ekonomi yüzünden istediği yerde değil" dedi.

Unakıtan, "Ödeyeceğimiz faizler 46 milyar YTL. 20-25 yıl önce bu 2-3 milyar YTL idi. Biz bu parayı sadece faiz olarak ödüyoruz. Faizleri ödememiş olsaydık neler yapılırdı? Muazzam şeyler yapılırdı. Bütçeden yatırımlara 15 milyar YTL ayrılırken faize 45 milyar YTL ödüyoruz. Kayıt dışı nedeniyle yatırımların üç misli faiz ödüyoruz. Faiz kamburunun altında bu ülke eziliyor. Haraç verir gibi faiz ödüyoruz. Bu benim ağrıma gidiyor. Geldiğimden beri benim kafamı en çok bu sıkıyor. Ama bütçe açığını dengeledik. Bütçe açığı 40 milyar YTL iken bugün 2-3 milyar YTL'ye indirdik. Güçlü ekonomin yoksa güçlü ülke olamıyorsun. Kayıt dışı ekonomiyi kaldırırsak ekonomik olarak çok güçlü bir ülke oluruz, inanın bu ülkedeki herkesin yürüyüşü değişir. Bakın çevrenize, paralı adamla parasız adam arasındaki yürüyüş farkını görürsünüz" diye konuştu.

"İNGİLİZLERİN DE AHLAKINI BOZMAYA BAŞLAMIŞIZ"

Zaman zaman esprili konuşmalarının karşılığını alkışlarla alan Bakan Kemal Unakıtan, Bodrum'da ev satın almaya gelen İngilizlere, tapu dairesinde düşük fiyat teklifi yapıldığını ve buna İngilizlerin şaşırdığını anlatarak, "İngilizlerin de ahlakını bozmaya başlamışız. İngiltere'ye gittiğimde bizi de bozmaya başladınız diyorlar" ifadelerini kullandı.

İşadamlarına kayıt dışı ekonomiyi hep birlikte kaldırma çağrısı yapan Unakıtan, "Müşteri velinimetimizdir. Para veren altın bulsun. Zararınıza karışmayız ama karınıza ortağız. Ne yapalım, bu ekonomiyi hep birlikte böyle kaldıracağız. Bütçenin 3 misli faiz ödüyorsak, bunu engellediğimizde 3 misli yatırım yapacağız" dedi.

Törene Bursa Valisi Nihat Canpolat'ın yanı sıra Bursa milletvekilleri Mehmet Altan Karapaşaoğlu, Sedat Kızılcıklı, Zafer Hıdıroğlu'nun katıldığı törende, Borusan Holding ve Borçelik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık ile Borusan Murahhas Azası Mehmet Betil'e birer şükran plaketi sunuldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title