Haberler

Bursa: Bakan Özak'ın Bursa Ziyareti

Bursa'da, Uludağ Üniversitesi'ne (Uü) Olan Ulaşımı Rahatlatacak Olan Bağlantı Yolunun Açılışı, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak Tarafından Yapıldı.

Bursa'da, Uludağ Üniversitesi'ne (UÜ) olan ulaşımı rahatlatacak olan bağlantı yolunun açılışı, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak tarafından yapıldı.

Alınan bilgiye göre, arazisi UÜ tarafından Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağışlanan Bursa Çevre Yolu UÜ Görükle Bağlantı Yolu'nun açılışı, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak tarafından yapıldı. Açılış törenine AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, Bursa Valisi Nihat Canpolat, AK Parti Bursa İl Başkanı Hayrettin Çakmak, UÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran ve diğer davetliler katıldı. Törende bir konuşma yapan Bakan Özak, hükümet olarak özellikle yol ve okul yapımına ağırlık verdiklerini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın artık açılış yapmaktan temel atma törenlerine yetişemediğini belirten Bakan Özak, "Batı, yol ve okul problemlerini çözdü. Şimdi kanalizasyon ve arıtma problemleriyle uğraşıyorlar. Bu konuda Batı'yı örnek alıyoruz. Bursa Çevre Yolu UÜ Görükle Bağlantı Yolu, Bursalılar'a hayırlı olsun" dedi.

UÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Yurtkuran da yaptığı konuşmada, bağlantı yolunun yapımında çaba sarf eden yetkililere teşekkür etti. Yolun hizmete girmesiyle üniversiteye iki ana arterden bağlanmanın mümkün hale geldiğini belirten Prof.Dr. Yurtkuran, raylı sistemin de devreye girmesiyle üniversitenin ulaşım probleminin tamamen ortadan kalkacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Bursa Çevre Yolu UÜ Görükle Bağlantı Yolu; Bakan Özak, Bursa Valisi Nihat Canpolat ve AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik'in kurdeleyi kesmesiyle trafiğe açıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title