Haberler

Bursa: Bakan Koç Bursa'da

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Turizmi Canlandırmak İçin Kongre ve Termal Turizm Konusunda 7 İlde Proje Başlattıklarını Söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, turizmi canlandırmak için kongre ve termal turizm konusunda 7 ilde proje başlattıklarını söyledi.

Kongre turizm toplantısına katılmak üzere Bursa'ya gelen Bakan Koç, gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Bakan Koç, termal turizm için Türkiye'de bin 600 kaynak bulunduğunu açıklayarak, bunun ülke ekonomisine katkısının yüzde 1'in altında olduğunu vurguladı.

Büyükyıldız Otel'de yapılan kongreye katılan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, "Dünyada 800 milyon kişinin turist olarak dolaştığını, bu rakamın ise 2020 yılında 1.5 milyara çıkacağını tahmin ediyoruz. Türkiye'de turizm için yapılması gereken çok şey var. Türkiye dünya turizminde ilk 10 sıraya girdi. Alt yapı ve ulaşım eksikliklerinin yanında MES turizmi denilen yaz turizmini de Akdeniz ülkeleri yapmaya başladı. Ama yıllardır konuşulan ve yapılamayan Türkiye'nin mastır planını biz yaptık. Ekim ayı ortalarında bu planı turizmci ve ekonomistler ile paylaşacağız" dedi.

Yaz turizminin inkar edilemeyeceğini ifade eden Bakan Koç, "Turizm de 100 kişiden 60'ı yaz turizmini yapıyor. Sektör üzerine bazı yalanlar söyleniyor. Biz 21 milyon turist aldığımız sırada İspanya 52 milyon turist aldı. İspanya kıyılarının hepsi bin 300 kilometre iken, benim sadece Muğla'daki kıyılarımın uzunluğu bin 350 kilometre. 100 bin yatak dolmuyor deniyor. Hizmet anlayışı ve fiziki açıdan yenilik yapılmazsa tabi ki dolmaz" diye konuştu.

Bursa, İstanbul, İzmir, Konya, Ankara, Antalya ve son olarak da Mersin'i ele aldık.Termal ve Kongre turizmi, diğer turizmlerden farkı var. Diğer turizmlerin bir süresi var. Ama öncesinde turizm için iki, olmazsa olmaz kural vardır. Bunlardan biri yol, diğeri ise konaklama yeri. Bu iki şey mevcut ise, kongre turizmi için, 20 bin yatak, 5 bin kişilik kongre salonu ve 150 kişilik gibi küçük toplantı salonları olması gerekir. Havaalanı da turizm için büyük önem taşıyor. bu konuda da Bursa'nın eksiği olan bu konuyu da Ulaştırma Bakanı ile görüşeceğim" şeklinde konuştu.

Türkiye'de turizmi canlandırmak için gereken her türlü çalışmayı yaptıklarını açıklayan Koç, "Kültür, kongre, termal, kış, golf, turizmini düşündük. Termal turizmde bin 600 kaynak var. Dünya da kaynak bakımından 6. sırada olan Türkiye'de termal turizmin ekonomiye katkısı yüzde 1'in altındadır. 21 ilin bulunduğu termal turizm çalışmaları 15 güne kadar çıkacak ve yatırımlar yapılacak. 11 vilayetimizi kış turizmi için hazırlıyoruz. Kış turizm için de çalışmalar devam ediyor. Uludağ meselesinde mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı. Uludağ'da bizler iyi imtihan veremedik. Ama bu gibi meselelerde zaman zaman aç gözlülüğümüz zaman zaman kanuni yetersizlikler, zaman zaman da bizlerin bilinçsizlikleri, hadiseyi bu duruma getirdi. Üst mahkemenin kararlarını bekleyeceğiz. Uludağ'ı her mevsim aktif olarak kullanmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Toplantıda katılımcılara kongre turizmi ile ilgili tanıtım filmi sunulurken, Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de Bakan Koç'a Bursa Merinos Kültür Merkezi'nin projesi hakkında bilgi verdi. Toplantıda turizmcilerin istek ve sorularına yanıt veren Bakan Koç, otel çıkışı bitmeyen istekler üzerine, ' Tükür elime, süreyim yüzüne' diyerek geçiştirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title