Haberler

Bursa: Bakan Başesgioğlu Bursa'da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Türkiye'nin Kritik Bir Dönemden Geçtiğini İfade Ederek El Ele, Gönül Gönüle Olunması Gerektiğini Kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Türkiye'nin kritik bir dönemden geçtiğini ifade ederek el ele, gönül gönüle olunması gerektiğini kaydetti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bursa Ulaşım ve Toplu Taşıma İşletmeciliği'nde (BURULAŞ) 226 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'nun da katıldığı törenle imzalandı. BURULAŞ Hizmet Binası'nda gerçekleşen imza töreninde konuşan Bakan Başesgioğlu, sözleşmenin hayırlı olmasını diledi. Yurt dışında gelişen olaylara bakıldığında Türkiye'nin kritik bir dönemden geçtiğini ifade eden Başesgioğlu, "Devletçe el ele, gönül gönüle vermemiz gereken dönemdeyiz. Birçok kişi geçmişte yarım kalan, kapanmış defterleri yeniden açmak istiyor. Tarihte haklı olduğumuz sahte ifadelere prim vermeyeceğiz. Sözde Ermeni tasarısı, hiçbir şekilde şanlı tarihimizi ve haklılığımızı lekelemeye yetmeyecek. Bu asılsız karalama karşısında millet olarak tepkimizi, sağduyulu ve hassasiyet içerisinde gerçekleştireceğiz. Bu bizim en tabii ve meşru hakkımızdır. Ama tepkilerimizi ortaya koyarken, güzel ülkemize ve üretime zarar vermeyeceğiz" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik de, konuşmasında, sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa tasarısını onaylayan Fransa'yı eleştirdi. Türkiye'nin köklü bir devlet olduğunu vurgulayan Çelik, "Bizim ne idüğümüz belli. Bundan dolayı ne idüğü belirsizlerle kendimizi mukayese edemeyiz. Bindiği dalı kesme gafletinde bulunan zavallıların birkez daha ne yaptıklarını düşünmeleri gerekir. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere Kopenhag Kriterleri'ni hatırlatanlara, kestikleri dalın kendi bindikleri dal olduğunu hatırlatmak isterim" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ise, şehrin kaynaklarını yerinde kullanarak, Bursa'ya tarihinin en yoğun yatırım dönemini yaşattıklarını belirterek, "Bunu da siz mesai arkadaşlarımla birlikte yapıyoruz. İnanıyorum ki çalışmanın ve alın terinin maddi bir karşılığı olamaz. Sizler için elimizden gelen en iyi çalışma şartlarını oluşturmaya çalışıyoruz. Enflasyonun yüzde 10 olduğu ülkemizde size yüzde 21 zam yaptık. Sizler daha iyisine layıksınız. Aldığınız ücretler anneniniz ak sütü gibi helal olsun" ifadelerini kullandı.

1 Mayıs 2006 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle geçerli olacak ve 4 dilimde ele alınacak sözleşmedeki esasları açıklayan Şahin, "3 olan ikramiye sayısı 4'e çıkarıldı. İlk 6 ay için maaşlara yüzde 2, ikinci 6 ay için yüzde 5 oranında zam yapılması karar altına alındı. 3 ve 4. dilimlerde de TEFE ve TÜFE toplamının ortalaması oranında artış yapılacak. Gece mesaisi ücreti ise yüzde 3 artırıldı. Tüm sosyal haklarda yüzde 20'den yüzde 100'e varan oranlarda artış sağlandı. Erzak yardımı sayısı da 3'ten 4'e çıkarıldı. Yeni sözleşmeyle en düşük işçi maaşı brüt 663 YTL'den 816 YTL'ye, en yüksek işçi maaşı ise brüt 1.761 YTL'den 1.915 YTL'ye yükselmiş oldu" dedi.

Demiryol-İş Sendikası Genel Başkanı Ergun Atalay da, sözleşmenin hayırlı olmasını dilerken, kendilerine bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e teşekkür etti. Fransa'ya tepki gösteren Atalay, "Türk-İş olarak buna sessiz kalmayacağız. İlk olarak tepkimizi Fransız sendikalarla yapacağımız toplantıları askıya alarak gösterdik. Bundan sonra da Fransız firmalarının listesini çıkardık. Bu ürünlerin alınmaması yönünde kampanya başlatacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi; Bakan Başesgioğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, Vali Canpolat, Başkan Şahin, Demiryol-İş Sendikası Genel Başkanı Ergun Atalay ve BURULAŞ Genel Müdürü Ali Kaya tarafından imzalandı.

İmza töreni sonrası Bakan Başesgioğlu, protokol ve sendika üyeleri ile birlikte düzenlenen iftar yemeğinde oruç açtı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title