Haberler

Bursa - Bakan Ala'dan Dokunulmazlık Tartışmalarına Yanıt

Bakan Ala'dan dokunulmazlık tartışmalarına yanıtBURSA'da Büyükşehir Belediyesi'nin Kestel ilçesindeki park açılışında konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, son zamanlarda yaşanan dokunulmazlık tartışmalarına değindi.

Bakan Ala'dan dokunulmazlık tartışmalarına yanıt

BURSA'da Büyükşehir Belediyesi'nin Kestel ilçesindeki park açılışında konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, son zamanlarda yaşanan dokunulmazlık tartışmalarına değindi. Bakan Ala, Önce dokunulmazlıklar kalksın dediler, şimdi bundan kaçmanın hesabını yapıyorlar. dedi.

Kestel ilçesindeki Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı Kent Parkı'nın açılış töreninde konuşan Bakan Ala, millete hizmet etmenin peşinde olduklarını söyledi. Son zamanlarda yaşanan dokunulmazlık tartışmalarına da değinen Bakan Ala, Başka siyasi partiler, başka gündemlerin peşinde koşuyor. İşte, son günlerdeki tartışmaya bir bakın, dokunulmazlık da dokunulmazlık... CHP Genel Başkanı da dahil olmak üzere ağızlarını her açtıklarında ilk cümleleri 'Dokunulmazlıklar kaldırılsın' değil miydi HDP kendi gitti Meclis Başkanlığına. 'Başvuruyoruz, bütün dokunulmazlıklarımızın tamamını kaldırın' çağrısı yapmadılar mı Biz de artık bu gündemlerle uğraşmamak için 'Dokunulmazlıkları kaldırıyoruz' dedik. AK Parti'nin de milletvekilleri dahil olmak üzere hepsini kaldırdık. O günden beri ne konuşuyorlar İçeride şaşkın vaziyette hala ne yapacaklarını bilmiyorlar. Senin tek işin var, konuşmak. Konuşuyorsun, onu da biz yapıyoruz, yaptık. Döndüler bu defa Anayasa Mahkemesine gittiler; 'Bu dursun' dediler. Sen demiyor muydun 'kalksın' diye. Şimdi bundan kaçmanın hesabını yapıyorlar. Türkiye, bu tür tutarsız, şaşkın siyaset anlayışına layık değil dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Başkanlık Sistemi'nin Türkiye'de sağlam demokrasi adına getirilmesi gerektiğini anlatan Bakan Ala, Hani piyasadan mal alırsınız da garantili ve garantisiz olur. Bir tereddütle yaklaştığınız bir de garanti içinde gittiğiniz yol vardır. İşte biz garantili, güvenilir, tereddütün olmadığı bir demokrasi için 'başkanlık' diyoruz, onu da sizin için istiyoruz. İşte başkanlık sistemi garantili demokrasiyi, istikrarı getirecek ve tam gaz yolumuza devam edeceğiz. Çünkü her halükarda sandıktan istikrar çıkacak. ifadelerini kullandı.

TEK BAYRAK TEK VATAN

Türkiye'nin üniter yapısıyla ilgili hiçbir tartışma olmadığını söyleyen Bakan Ala, Bunları söyleyenler meseleye kafa yormamış insanlardır. Biz bu anlayışları biliyoruz. Bu milletin desteğiyle bunu da sağlarsak, Türkiye, inanılmaz bir ivmeyle yoluna devam edecek. Birileri, millet isterse her türlü sistem değişikliğinin bu ülkede yapılabileceğini anlamış değil. Bu kadar seçimde yeniliyor, yine de anlamıyorlar. Millet, ferasetiyle, duruşuyla onlara kendi istediğini nasıl gerçekleştireceğini yene yene anlatacak. Onlar da bu meseleyi anlayacak. şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Ala ve protokol heyeti Kent Parkı'nın açılışını gerçekleştirdi.

AB KENDİ İÇİNDE SIKITILAR YAŞIYOR

Park açılışının ardından Merinos Kültür Merkezi'nde İçişleri Bakanlığı'nın sivil toplum kuruluşlarına verdiği iftar yemeğine konuşan Bakan Ala, Türkiye'nin Avrupa Birliği konusunda üzerine düştüğünü yaptığını ancak Avrupa Birliği'nin kendi içinde sıkıtılar yaşadığını söyledi. Bakan Ala, Türkiye'de hızımıza yetişemeyen siyasi kadrolar var. Bizim arzumuz onlarında kendilerini reforma etmesidir. Türkiye'ye yakışır Türkiye'nin hedeflerine katkıda bulunacak siyasi muhalefet boşluğunu doldurmalarıdır. Elimizden gelirse onlara katkıda da bulunuruz dedi.

Terör sorununu çözüme kavuşturacaklarının altını çizen Bakan Ala, bu sorunu Türkiye'nin ayağındaki pranga olmaktan çıkarıp tarihin çöplüğüne atılacaağını ifade etti. Bakan Ala, Dış devletler terörün maşası haline gelen yapıları Türkiye'nin önünü kesmek için kullanıyor. O maşalara değil arkasındaki sahiplerine sesleniyorum. 'Ateşle oynamayın. Teröre karşı adam gibi bir tavır koymaz önlemler almazsa bu ateş sizi de yakar. dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Efkan Ala Türkiye Kestel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title