Haberler

Bursa Asker Kıyafetli Kadın Korosundan Mehmetçiğe Marşlı Destek

Bursa'da, yaşları 40 ile 80 arasında değişen Nilüfer Kadın Korosu üyeleri Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e destek vermek için özel olarak diktirdikleri asker kıyafetlerini giyerek Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgenaral Ahmet Hacıoğlu'nu birliğinde ziyaret etti.

Bursa'da, yaşları 40 ile 80 arasında değişen Nilüfer Kadın Korosu üyeleri Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e destek vermek için özel olarak diktirdikleri asker kıyafetlerini giyerek Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgenaral Ahmet Hacıoğlu'nu birliğinde ziyaret etti. Hacıoğlu tarafından nizamiyede karşılanan kadın korosu üyeleri birlikte yemek yedikleri askerlere yemek duası sonrası Afiyet olsun dediler, sonra da kendi besteledikleri 'Annelerin Mehmetçik Marşı'nı koro halinde söylediler. Bursa'da kurulan ve hiç bir müzik eğitimi almayan 175 kadından oluşan Nilüfer Kadın Korosu ilginç bir ziyarette bulundu. Daha önceden diktirdikleri asker kıyafetlerini giyen koro üyesi 50 kadın Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e destek vermek için Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu'nu Yalova Yolu üzerindeki birliğinde ziyaret etti. Minibüslerle jandarmaya gelen asker kıyafetli kadın korosu üyelerini Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu ve yardımcıları nizamiyede selam vererek karşıladı. Daha sonra hatıra fotoğrafı çektiren kadın korosu üyelerine Tuğgeneral Hacıoğlu günün anısında plaket verdi.

MEHMETÇİKE BESTELEDİKLERİ MARŞI SÖYLEDİLER

Koro üyesi kadınlar daha sonra Mehmetçik ile birlikte çorba, çoban kavurma, bulgur pilavı ve kabak tatlısından oluşan karavana yediler. Yemek öncesi okunan duanın ardından askerlere Afiyet olsun diyen Koro Şefi Dr.Aysel Gürel ve arkadaşları, bestesini yapıp Mehmetçik Vakfı'na hediye ettikleri ve Zeytin Dalı Harekatı sonrası bazı eklemeler yaptıkları 'Annelerin Mehmetçik Marşı'nın, Milletimiz sizinle gurur duyuyor Vatanın dört bir yanı huzur buluyor,Namus, şeref, şan için nöbet tutuyor Yaşa, var ol Mehmetçik bu vatan için Hayır dualarımız hepiniz için Afrin operasyonu başlar başlamaz Milletimiz tek yürek kimse bozamaz Teröristler kaçacak delik bulamaz Şanlı ordumuzla ezer geçeriz Zeytin Dalı ile huzur veririz Şanlı ordumuzla barış severiz Bizler Mehmetçiklerin anneleriyiz mısralarından oluşan marşı söylediler. Koro üyeleri yemekten sonra kışladan ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Hacıoğlu Yalova Afrin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title