Haberler

Bursa: Akli Dengesi Yerinde Olmadığı Öne Sürülen Kişilerin Aza Seçildiği Köyün Muhtarı İntihara Kalkıştı

Bursa'nın İznik İlçesi'ne Bağlı Müşküle Köyü'nde Akli Dengesi Yerinde Olmayan Kişilerin Aza Seçildiği İddiası Üzerine Köyün Muhtarı İntihara Kalkıştı. Gazetecilere Açıklama Yapması İçin Beklenen Muhtar, Akşam Saatlerinde Geldiği Köy Meydanında Beylik Silahı ile Kendisini Vurdu.

Bursa'nın İznik İlçesi'ne bağlı Müşküle Köyü'nde akli dengesi yerinde olmayan kişilerin aza seçildiği iddiası üzerine köyün muhtarı intihara kalkıştı. Gazetecilere açıklama yapması için beklenen muhtar, akşam saatlerinde geldiği köy meydanında beylik silahı ile kendisini vurdu.

Edinilen bilgiye göre, Müşküle Köyü'nde bulunan bazı vatandaşların organizasyonu ile geçen Pazar günü yapılan aza seçimlerinde, 49 yaşındaki Muhtar Emin Tektaş'a tepki olarak akli dengesi bozuk olduğu iddia edilen 4 kişi aza yapıldı. Köyde toplanan su paralarının muhtarlık yerine, kurulacak kooperatifte değerlendirilmesini istedikleri kaydedilen grup, muhtar Emin Tektaş'ın bu talebi kabul etmemesi üzerine bir organizasyon yaptı. Akli dengesi bozuk kişilerin aza olmasının ardından Müşküle Köyü Muhtarı Emin Tektaş köyü terk etti. İlginç oylamanın haber yapılması ile, muhtarın bu akşam köyde basın açıklaması yapacağı duyuruldu. Ancak köylülerin de haberler üzerine öfkelenmesi ile ortam iyice gerginleşti. Akşam saatlerinde muhtarın açıklamasını almak için Müşküle'ye giden basın mensupları köye sokulmazken, 2 gündür köyden uzak olan ve cep telefonlarına cevap vermeyen muhtar ise köye döndü. Köy meydanında beylik tabancası ile vücuduna 1 el ateş eden muhtar Emin Tektaş, vatandaşların şaşkın bakışları arasında yere yığıldı. Daha önce Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunan Tektaş'ın kolundan yaralandığı ve jandarma ekipleri tarafından İznik Devlet Hastanesi'ne getirildiği bildirildi. Muhtarın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Bu arada, İznik Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü'nde mazbataları hazırlanan şahısların hiçbirisinin mazbatasını almak için ilçeye gelmediği öğrenildi. İlçe Seçim Kurulu, mazbataların daha hazır olmadığını söylerken, seçilen aza listesinin Cuma günü kaymakamlığa havale edileceği ve ardından olayın netlik kazanacağı kaydedildi. Diğer bir iddiaya göre ise, İlçe Seçim Kurulu'nun Ankara Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'na konuyla ilgili faks çekti ve işin içinden çıkamadığını bildirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title