Haberler

Bursa: Ak Parti Grup Başkanvekili Çelik, Chp Ve Sivil Toplum Örgütlerini Ziyaret Etti

AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik ve Bursa İl Başkanı Hayrettin Çakmak, kentteki çeşitli sivil toplum örgütleri ve Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Faruk Çelik, herkesle temas halinde olarak, birlikte hareket etme mantığını benimsediklerini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik ve AK Parti Bursa İl Başkanı Hayrettin Çakmak, Bursa'da sivil toplum örgütlerini ziyaret etti. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Bursa Şubesi'ni ziyaret eden Çelik, Ankara ve Bursa'da derneği ziyaret ederek, taleplerine her zaman kulak verdiğini söyledi. Çelik, ailelerin silah ruhsatlarından ücret alınmaması talebi üzerine yasal düzenlemeyi Meclis tatile girmeden önce gerçekleştirdiklerini belirterek, "Şehitlik yüce bir mertebe ama yaşam da çok güzel. Ülkemiz keşke bu belalar ile karşı karşıya kalmasa da şehit hiç vermesek. Yaşadığımız coğarafya sebebiyle, ülkemizde gözü olanlar rahat vermiyorlar. Buna karşılık milletimiz inancı ve güveni yerindedir. Bu azim ve kararlılıkla hangi delikte olurlarsa olsunlar, vatanımıza, askerimize, güvenlik güçlerimize göz dikenlere hadlerini bildirerek, bu acılara son vereceğiz. Vatandaşların burnunun kanamasını istemiyoruz. Hedefimiz karanlık düşüncelere ders vermektir. Bugün gelinen mesafede halkımız ile teröristler arasında ciddi bir açı ortaya çıkmıştır. Hem diplomatik, hemde silahlı mücadelede bunların üstesinden gelmeye başladık. Umarım bir daha gönüllere ve evlere acılar düşmez" dedi.

Her zaman dernek ile yakından ilgilendiğini belirten Çelik, "Dernek olarak önemli hizmet sunuyorsunuz. Yaşanan olaylar karşısında dernek olarak, dayanışma sağlıyorsunuz. Siyasiler olarak, sizlerin hakkınızı ödeyemeyiz. Elimizden geldiğince dertlerinizi dinleyerek, maddi manevi emrinizdeyiz. Diyologlarımızı biraz daha sıklaştırmalıyız" diye konuştu.

Dernek hakkında bilgi veren Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Bursa Şubesi Başkan Hüsnü Çınar, "Bizler her zaman canımızı, bu vatan için binlerce, onbinlerce şehit vermeye hazırız" şeklinde konuştu.

Ziyaret sonrası AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik'e uğradığı saldırı sonucu Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Bursa Şubesi tarafından onursal üyelik verilerek, dernek rozeti takıldı. Çelik, bunun üzerine çok duygulandığını söyledi. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Hüsnü Çınar, Çelik'i genel başkan Taner Uran ile telefonda görüştürdü.

Bu arada ziyaret sırasında şehit yakınları olan Kadriye Sel ve Fidan Kahraman adlı kişiler, Çelik'e toplu taşıma araçlarına binme konusunda yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Şöförler tarafından zaman zaman azarlandıklarını ifade eden şehit yakınları Çelik'ten bu konuda yardım istedi. Çelik ise bu olayların kasıtlı olarak yapılmadığını umduğunu, BURULAŞ ile görüşerek sorunun çözülmesini isteyeceğini kaydetti. Bu sırada Mustafa Halis isimli bir şehit babası ise, hacca gitmek istediğini ve bu konuda Çelik'ten destek istedi.

MESLEK ODALARINA ZİYARET

Bursa Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (BSMMO) ile İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa şubelerini de ziyaret eden Çelik, oda başkanlarıyla bir araya gelerek, sıkıntılarını dinledi. İMO Başkanı Adem Özdemir, İmar Kanunu ve Yapı Denetim Yasası ile ilgili mevzuatların yeniden düzenlemesi gerektiğini dile getirdi. Çelik ise Özdemir'in talepleri üzerine, İmar Kanunu'yla ilgili düzenlemelerin yapıldığını, son çalışmaların tamamlanmasının ardından kasım-aralık gibi meclisten geçeceğini hatırlattı. Çelik, mütahit ve yapı denetim uygulamalarıyla ilgili şikayetlerini bir rapor haline getirip, kendisine teslim edecekleri takdirde, Ankara'da takipçisi olacağını bildirdi.

BSMMO Başkanı Ebubekir Şimşek'i de dinleyen Çelik, taleplerini program altına alarak, dosya halinde sunulmasını istedi. Çelik, Bursa'da birçok çalışma yapıldığını belirterek, "Bursa'yı her alanda ileriye götürmek için çabalıyoruz. Yenişehir'de bulunan havaalanımız varken, ikinci bir havaalanı yapamayız. Bursa'da demiryolunu hayata geçirmek için çalışıyoruz. Gemlik Limanı'nı da ulusal ağa bağlamak için gayretlerimiz sürüyor" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Çelik'i, İl Başkanı Abdullah Özer, kapıda karşıladı. Ziyaret sırasında konuşan Özer, bu tür ziyaretlerin ülke siyaseti açısından önemli olduğunu belirtti. Siyasi yelpazeye bakıldığı zaman, Türkiye'nin meselelerini çözmek için, AK Parti ve CHP olmak üzere, çabalayan iki parti bulunduğunu belirten Özer, ''İnanıyorum ki önümüzdeki seçimlerde CHP iktidar olacak, AK Parti muhalefet olacak ve bu böyle, ABD'de olduğu gibi iki parti olarak devam edecek'' diye kaydetti.

Çelik ise AK Parti olarak, Meclis tatile girdiğinden bu yana tüm teşkilat olarak, her yeri gezip talepleri alma çabasında olduklarını bildirdi. Siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu dile getiren Çelik, "Cumhuriyet Halk Partisi ile yoğun bir çalışma dönemini tamamlamış bulunuyoruz. 5. yasama yılına girmeden önce Bursa'daki diyologlarımızı geliştirmek için ziyaretimizi gerçekleştirdik. Bu tür diyologlar, ülke geleceği için başarılı sonuçlara imza atılmasına vesile olacaktır. Ankara'da da sürekli temas halindeyiz. Bazen kavga ediyoruz, bazen barışıyoruz. Bursa'da yerel yönetimlerin ve sivil toplum örgütlerinin icraatları var. Bizde bu ziyarette fikir alış-verişi yapacağız. Hedef Bursa'ya hizmettir. Bu konuda herkesin fikrini almak istiyoruz. Herşeyi biz biliriz mantığını benimsemiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
title