Haberler

Bursa: AK Parti Bursa İl Yerel Yönetimler Şurası

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergun, Türkiye'de Yerel Kalkınmanın İlk Kez AK Parti İktidarı Döneminde Başladığını Belirterek, 2007 Seçimlerinde Tek Başına İktidar Olacaklarını Söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergun, Türkiye'de yerel kalkınmanın ilk kez AK Parti iktidarı döneminde başladığını belirterek, 2007 seçimlerinde tek başına iktidar olacaklarını söyledi.

AK Parti İl Yerel Yönetimler Şurası, Bursa'da BUTTİM Kültür Merkezi'nde yapıldı. AK Parti İl Başkanı Hayrettin Çakmak'ın ev sahipliğinde gerçekleşen şuraya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Nihat Ergun, milletvekilleri Nusret Bayraktar ve Zafer Hıdıroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tunçak ve partililer katıldı. Şurada; Genel Başkan Yardımcısı Ergun, milletvekilleri Bayraktar ve Hıdıroğlu ile İl Başkanı Hayrettin Çakmak birer konuşma yaptı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Ergun, Türkiye'de yerel yönetim bazında çok büyük ilerlemeler kaydettiklerini belirterek, 3 Kasım 2007 seçimlerinde 2. AK Parti iktidar döneminin başlayacağını söyledi. İmkanları az problemleri çok olan bir ülkenin iktidarı olduklarını ve az parayla çok hizmet götürmek zorunda bulunduklarını ifade eden Ergun, yerel yönetim konusunda idarecilere hatırlatmalarda bulundu. Ergun, "Türkiye'de yerel kalkınma bizim iktidar dönemimizde başladı. Yollarımız, köprülerimiz, şehirlerimiz yeni bir kimliğe sahip oldu. Hem fiziki hem de sosyal anlamda kalkınma gerçekleştirdik-gerçekleştiriyoruz. Bizim yerel yönetimler vizyonumuz var. Vizyonumuzun bazı temel prensipleri var. Hizmet odaklı partiyiz. Orta yol partisiyiz. Aşırılıktan uzağız. Çünkü aşırılıklar hizmete engel. İmkanları az, problemleri çok olan bir ülkenin iktidarıyız. Temiz yönetim sergilemek zorundayız. Hukuksuz ve ahlaksız bir icraatın içine düşersek, bunun hesabını veremeyiz. Halka yakınız. Halk, dürüst ve temiz yöneticilerden hoşlanıyor. Yöneticinin kendisine yakın olmasını istiyor. Halkın çayını için yeter. Bazen bu, yoldan-sudan daha makbul oluyor. Aramızda uyumlu çalışmalıyız. Uyumla çalışıldığı zaman, üretilen hizmetlerin değeri 3-5 kat artıyor" dedi.

AK Parti'nin 4 yıllık iktidarı boyunca halk üzerinde olumlu etki bıraktığını ve gerçekleştirdikleri ziyaretlerde bunu açıkça gördüklerini söyleyen Ergun, "AK Parti dönemi, toplum vicdanında olumlu etki bırakmıştır. Halkın içinde alnı açık, başı dik şekilde gezebiliyoruz. Seçime girerken avantajlarımız var. Bunlardan birincisi, üretilen hizmetlerdir. Korkunç hizmetlerimiz var. Sepetimiz dolu. Pazarlayacağımız çok ürünümüz var. Bunun yanında toplum, siyasi istikrar istiyor. Türkiye'nin problemleri, ancak siyasi istikrar sağlandığı dönemlerde çözülebilmiştir. Bugün tek başına iktidara gelebilecek tek partiyiz. Bizden iyisi yok. Bu hamasi bir söz değil. Daha iyi lider, daha iyi kadro yok. Büyük hata, yolsuzluk-ahlaksızlık, yapmayacağız. Birbirimize düşmeyeceğiz. Millet böyle bir görüntü istemiyor. Halktan kopmayalım. En sıkıntılı zamanında halkın yanında olalım. Tüm bunların sonucunda 2. AK Parti iktidarı dönemi başlayacaktır. Bundan kuşkunuz olmasın" diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Hayrettin Çakmak da konuşmasında, yerel yönetimlere ve yapılan hizmetlere dikkat çekti. Yerel yönetimlere demokrasinin okulu olarak bakıldığını belirten Çakmak, görevde oldukları müddetçe sürekli çözüm ürettiklerini söyleyerek, seçmenin omuzları ile ayakları arasındaki mesafenin çok kısa olduğunu hatırlattı. Çakmak, "Biz gücünü halktan alan partiyiz, gücünü ranttan alan bir parti değiliz. İktidarda olduğumuz müddetçe, şeffaf ve halka yakın hizmet götürdük. Halkın sıkıntılarını yerinde çözdük. Çalışmalarda verimlilik esastır fakat yerel yönetimler için tek amaç bu değildir. İhtiyaçlara ve beklentilere cevap verici nitelikte olmalıyız. Kendimizi tanıtmalıyız. Bunun için en iyi çözüm, bıraktığımız ve bırakacağımız eserlerdir. Göğsümüzü kabartan hizmetlere imzamızı attık. 65 üyeye sahip olduğumuz İl Genel Meclisi'nde, kıyaslanamayacak derecede çalışmalar yaptık. Bursa'da 300 derslikten 3 bin 800 dersliğe ulaştık. 54 bin kişilik ek kapasite sağladık. Yapılan çalışmalardan dolayı tüm arkadaşlarımı kutluyorum" şeklinde konuştu.

Şurada milletvekilleri Nusret Bayraktar ve Zafer Hıdıroğulları da hükümetin yerel yönetimlere ayırdığı kaynaklardan ve hizmetlerden söz etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title