Haberler

Bursa: Ab'den Mudanya'ya 170 Bin Euro'luk Fon Desteği

Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği ve Mudanya Sağlık Grubu, AB Bölgesel Kalkınma Sağlık ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu tarafından onaylanan 170 bin Euro'luk desteği almasından sonra çalışmalarına başladı.

Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği ve Mudanya Sağlık Grubu, AB Bölgesel Kalkınma Sağlık ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu tarafından onaylanan 170 bin Euro'luk desteği almasından sonra çalışmalarına başladı.

Merkezi Ankara'da bulunan, 'Eurobir' şirketi aracılığıyla AB'nin, Türkiye'ye sunduğu fonlar arasında bulunan 'Lise öğrencilerine cinsel yolla bulaşıcı enfeksiyonlar hakkında farkındalığın arttırılmasının sağlanması, sağlıklı üreme ve kadında doğum öncesi dönemde bilgilendirme, gebelik döneminde sağlık kontrolleri, bilgilendirme ve doğum sonrası sağlıklı bakımın sağlanması' konulu projesi de bulunuyordu. Bu proje için ortaklaşa başvuru yapan Mudanya Lozan Mübadilleri Derneği ve Mudanya Sağlık Grubu, 170 bin Euro'luk desteği alarak çalışmalarına başladı. Ortaklaşa yürütülecek olan 2 proje hakkında bilgi veren Hüseyin Türker, "Türkiye, üreme sağlığı programı çerçevesinde Sağlık Bakanlığı ve Avrupa Birliği arasında 18 Mayıs tarihinde imzalanan sözleşmeyle, derneğimiz tarafından sunulan iki projenin de kabul edilmesi çok güzel. Yapılacak olan çalışmada, geleceğimiz olan gençlerimizin sağlıklı bir yaşam sürdürmelerinde önemli yeri olan üreme ve üreme hastalıklarından korunması ile gebelik öncesi, sonrası konularında eğitim, bilgilendirme, tanıtımlar yer alıyor. Gönüllü doktorlarımızla birlikte çalışmalarda bulunarak 6 ay içinde proje sonuçlarını ilgili makamlara rapor halinde sunacağız. Bu çalışmalar sonunda elde edilen bilgilerin; broşür, kitap, CD haline getirilerek halkımıza dağıtımı sağlanacak. Bu çalışmalar için toplam 170 bin Euro'luk kaynağın yüzde 80'i çalışmalar sırasında aktarılırken, proje tamamlandığında yüzde 10'luk dilim aktarılacak. Kalan yüzde 10'luk dilim de derneğimiz tarafından karşılanacaktır" diye konuştu.

İki projenin yürütülmesinde yer alacak olan Mudanya İlçe Sağlık Grup Başkanlığı adına konuşan Dr. Kartal Saldırış ise, "İlk projemiz, 'Genç Adolesan' dediğimiz lise çağındaki gençlerimizi üreme sağlığı, aile planlaması ve güvenli cinsel yaşam hakkında bilgilendirme olacaktır. Bu proje; anketler, seminerler, broşürler, bire bir konuşmalarla hazırlanan rapor doğrultusunda başlayacak. İkinci olarak da doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrasındaki Türk kadını ve özellikle kırsal kesimdeki kadınımızın kendi başına değil de sağlık ordusuyla beraber gebelik dönemini geçirmesini sağlamak. Kadınlarımızın bu dönemlerde aşılanması, bilinçli ve güvenilir bir hamilelik geçirmeleri, hamilelik sonrasındaki bakımları konularında bilinçlendirmek. Bu projede amacımız, belde ve köylerle birlikte 8 bin 500 kadına ulaşmak, eksikleri konusunda destek vermek, bilgilendirmek ve sağlıklı doğum yapmalarını sağlamaktır. Bu iki farklı proje, Sağlık Bakanlığı aracılığıyla ve gönüllü doktorlarımız tarafından 6 ay sürdürülecektir. Buradan gelecek olan maddi kaynak yine Mudanya'mızın faydası için kullanılacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title