Haberler

Bursa: 3. Kültürpark Gençlik Ve Spor Şöleni, Düzenlenen Ödül Töreni İle Sona Erdi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen Kültürpark Gençlik ve Spor Şenliği, düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen Kültürpark Gençlik ve Spor Şenliği, düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Büyükşehir Belediyesi, BURFAŞ'ın koordinasyonunda Büyükşehir Belediye spor, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Lig Heyeti'nin katkılarıyla düzenlenen şenliğe toplam 2 bin 500 sporcu katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Recai Ekmekçi, ödül töreninde yaptığı konuşmada, amaçlarının şiddet kültürü yerine spor aracılığı ile dostluk ve kardeşlik köprüleri oluşturmak olduğunu söyledi. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile aynı gün başlayan şenliğin bu yıl Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün doğumunun 125. yılına ithaf edildiğini belirten Ekmekçi, ödül alan bütün sporcuları kutladı.

Gençlerin ve çocukların spor etkinliklerine katılımını artırmak amacıyla düzenlenen şenliğin ödül töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Recai Ekmekçi, şenliğe sponsor olan Ülker, Özel Hayat Hastanesi, Açı Dershaneleri, Bursa Çimento ve Korusu yetkililerine teşekkür plaketi verdi. Plaj voleybolu, kum futbolu, sokak basketbolu, oryantring (yön bulma), satranç, badminton, bocce ve halı saha futbolu olmak üzere 8 branşta toplam 2 bin 500 sporcunun katıldığını söyleyen Ekmekçi, bu sayının gelecek yıl daha da artacağına inandığını belirtti.

Ödül töreninde konuşan BURFAŞ Genel Müdürü Abdurrahman Tığ da, şenliğin bu yıl 19 Mayıs Gençlik Bayramı'nın yanı sıra Atatürk'ün doğum 125. doğum yılı ile ayrı bir anlam kazandığını belirtti. Bu yıl şenliklerin Kültürpark içerisinde özel kurulan Kültürpark Spor Tesisleri'nde yapıldığını ve bu tesisin bir ay gibi kısa sürede hazırlandığını söyleyen Tığ, "Kültürpark inşaat halinde, buna rağmen kısa sürede buraya muhteşem bir tesis yaptıran Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e teşekkür ederim" dedi.

3. Kültürpark Gençlik ve Spor Şenliği'nde dereceye giren 822 kişiye madalya ve kupaları takdim edildi. Ayrıca şenlikte dereceye giren ferdi sporcular ile 85 takımın sporcularına da çeşitli hediyeler verildi. Renkli görüntülerin yaşandığı törende ödül alan gençlerin coşkusu ise görülmeye değerdi.

Bu arada Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Recai Ekmekçi, halı saha, basket ve kum futbolunda gol ve sayı kralı olanlara ödüllerini verdi. İlk olarak attığı 20 golle şenliğin 'Gol Kralı' olan Avcı Timsahlar Takımı'ndan Eyüp Sarı'ya plaketini veren Ekmekçi, daha sonra da basketbol da Çıldırın Of Bodom Takımı'ndan 52 sayı atarak 'Sayı Kralı' olan Can Öztek'e ve kum futbolunda Yenilmez Facia Takımı'nda attığı 35 golle 'Gol Kralı' olan Gökhan Murat'a plaketlerini verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title