Haberler

Bursa İmsak Vakti: 14 Mayıs Salı İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)

Kur'an-ın indirilmeye başladığı Kadir gecesini de içerinde barındıran Ramazan'da, İslam alemi bir ay oruç tutacak. Oruç ayı nedeniyle Bursa halkı, 'Bursa imsak saatleri kaçta' araştırıyor. Peki, Bursa imsak vakti 2019, 14 Mayıs Bursa imsak saati kaçta? Bursa Türbeleri ve daha fazlası...

BURSA 14 MAYIS İFTAR SAATİ

Ramazan bayramıyla son bulan Ramazan ayında, aile üyelerinin bir sofrada birleştiği sahur ve iftar vakitleri en çok okunanlar arasında yer aldı. Bir ay boyunca oruçlu olacak Bursalılar, Bursa imsak ve iftar saatlerini araştırıyor. Bursa 14 Mayıs 2019 imsak saati 3.59 şeklinde belirtiliyor.

BURSA TÜRBELERİ

Osmanlı'nın başkentlerinden olan Bursa'da erken Osmanlı mimarisi fazlasıyla gelişmiştir. Camiiler, türbeler, medreseler Bursa'da önemli yer tutar. Bu nedenle Bursa, yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapar. Ramazan ayında da camileri ve türbeleri ise dolup taşar. İşte Bursa türbeleri:

Çoban Bey Türbesi: Umur Bey mahallesinde bulunan türbe, Osmanlı İmparatorluğunun kurucularından Osman Bey'in oğlu Çoban Bey'e aittir. Türbe kare planlı, üzeri basık kubbe ile örtülüdür. Türbede Çoban Bey'in lahdi ile beraber beş lahit bulunmaktadır. Yapının batı yönünde bulunan duvar kalıntıları Çoban Bey Mescidinin kalıntılarıdır. 1971 yılında Bursa Eski Eserleri Sevenler Kurumu tarafından onarılmıştır.

Osman Gazi Türbesi: Bursa Tophane semtinde, Park girişinin solunda, Şehitlik Anıtının yanında yer alır. Osman Gazi Söğüt'te vefat ettiği zaman babası Ertuğrul Gazi'nin türbesine gömülmüştür. Bursa'nın Türklerin eline geçişinden sonra naaşı Bursa'ya getirilerek Bizans dönemine ait Saint Elia (Gümüşlü Kümbet) Kilisesine gömülmüştür. İlk önceleri Orhan Gazi ile aynı çatı altına gömülmüşse de 1855 depreminde türbe yıkılınca 1863'de bugünkü türbeyi Sultan Abdülaziz yeniden yaptırmıştır.

Orhan Gazi Türbesi: Bursa Tophane semtinde, Tophane Parkı girişinin sağında, Osman Gazi Türbesi'nin karşısında bulunur. Bizans döneminde tarihlenen Saint Elie Kilisesi kalıntısı üzerine yapılmıştır. Kiliseye ait mozaik kalıntıları döşemelerinde günümüze kadar gelmiştir. Osman Gazi türbesi ile Orhan Gazi türbesi aynı çatı altında iken 1855 depreminde yıkılmış, 1863'de Sultan Abdülaziz tarafından yenilenmiştir.

Okçu Baba Türbesi: Nusret Paşa Türbesi olarak da bilinir. Hisar bölgesinde Saltanat Kapıya yakın bir alanda bulunan türbenin 14. yüzyılda inşa edildiği düşünülmektedir.B ursa'nın fethinde önemli hizmetleri olan Nusret Paşa'ya aittir. Kareye yakın planlı türbe dıştan kiremit çatılı, içten kubbelidir.

Cem Sultan Türbesi: Altıgen planlı bu türbe, talihsiz Sultan Cem Sultan'ın mezarını barındırmaktadır. Kubbe ve duvarlar zengin kalem işleri ile bezelidir.Duvarlar pencere üzerlerine kadar altıgen firuze çinilerle kaplıdır. Giriş kısmı mermerdendir. Cem Sultan'ın sandukasının yanında kardeşi Şehzade Mustafa ile II. Bayezid'in Sultan Abdullah ve Alem Şah adlı iki oğluna ait olduğu söylenen iki sanduka daha bulunmaktadır.

Orhan Gazi Külliyesi, Muradiye Külliyesi, İznik/ Kırgızlar Külliyesi, Yıldırım Külliyesi bunlardan bazılarıdır.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Osman Gazi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title