Haberler

Bursa: 13 Kez ÖSS'ye Girdi, 48 Yaşında Avukat Oldu

Bursa'da Yıllarca Üniversite İmtihanlarına Hazırlanan ve Geçen Yıl Hukuk Fakültesi'ni Bitiren Tahsin Yazıcı, Bursa Barosu'ndan Velayetini Aldıktan Sonra Avukatlık Mesleğine Başladı.

Bursa'da yıllarca üniversite imtihanlarına hazırlanan ve geçen yıl Hukuk Fakültesi'ni bitiren Tahsin Yazıcı, Bursa Barosu'ndan velayetini aldıktan sonra avukatlık mesleğine başladı.

Tahsin Yazıcı (48), ilk üniversite imtihanına 1977 yılında, liseyi bitirdikten bir yıl sonra girdi. Arada 7-8 yıl boşluk bırakan ve devlet memuriyetine başlayan Yazıcı, daha sonra her yıl düzenli olarak üniversite imtihanlarına girdi. 1995 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni 0.131 puan farkla kaçıran Yazıcı, 1997 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. ÖSS-ÖYS sistemiyle girdiği fakülteyi 2005 yılında bitiren Tahsin Yazıcı, 11 Kasım 2006 yılında Bursa Barosu'ndan velayetini alarak avukatlık mesleğine resmen başladı.

Çok okuyan bir yapıya sahip olduğunu ve üniversite imtihanlarına 2 oğluyla birlikte ders çalışarak hazırlandığını belirten Tahsin Yazıcı, hanımının da bu konuda kendisine yardımcı olduğunu ifade etti. Yazıcı, "Avukatlık mesleği çocukluk düşümdü. Bu uğurda her yıl düzenli olarak üniversite imtihanlarına hazırlandım ve sadece hukuk fakültelerini tercih ettim. 1995 yılında Selçuk Üniversitesi'ni 0.131 puan farkla kaçırdım. Yılmadım, eksikliklerimi tamamladım ve 1997 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandım. Üniversiteyi kazanmamda ve okulu bitirmemde çocuklarımın, eşimin çok büyük destekleri oldu. Bazı zamanlar yemeğim masama geldi. Çoğu zaman çocuklarımla birlikte ders çalıştım" dedi.

Devam zorunluluğu olmayan okulu Bursa'da memur olarak çalışarak bitirdiğini ve imtihanlara girmek için İstanbul'a gittiğini söyleyen Yazıcı, "Okulumuzun çalışan öğrenciler için sağladığı bazı kolaylıklar oldu. Bunlardan biri de devam zorunluluğunun olmamasıydı. Ben de Bursa'da ziraat teknisyeni olarak çalışarak, 2005 yılında okulu bitirdim. Sınavlara girmek için de İstanbul'a gittim" diye konuştu.

Üniversiteye hazırlanan gençleri özellikle test sorularını çözmeleri konusunda uyaran Tahsin Yazıcı, şunları söyledi:

"Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, özellikle test sorularını çözsünler. Öncelikle kendilerine bir hedef belirlemeleri ve bu hedef doğrultusunda azimle çalışmaları gerekiyor. Her yıl gerçekleşen sınavlar, test sorularının birer karması. Bu şekilde çalışan arkadaşlar kesinlikle başarılı olacaklardır."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title