Haberler

Burs Dolandırıcılığı Davası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Sahte Evraklarla Kendilerini Öğrenci Gibi Gösterip Burs Aldıkları İddia Edilen 9'u Tutuklu 92 Sanığın Yargılanmasına Devam Edildi. Mahkeme Heyeti 5 Sanığın Tahliyesine Karar Verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden sahte evraklarla kendilerini öğrenci gibi gösterip burs aldıkları iddia edilen 9'u tutuklu 92 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti 5 sanığın tahliyesine karar verdi.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar O.E, E.Ç, Y.S.D, M,Y.Ç, H.İ.F, S.K, M.B, M.T, Ö.T ve taraf avukatları hazır bulundu. Sanık O.E savunmasında çete suçlamasını kabul etmediğini belirterek, "Ben zorda kaldım. Sahte evrakla belediyeden burs almak için ibraz ettim. Dolandırıcılık suçlamasını kabul ediyorum. 41 öğrenci adına sahte belgeleri kendim düzenleyip ilgili kuruma verdim. 41 kişinin 10 kişisi sanaldı. Geri kalan 30 kişi kimlik sahibi kişilerin haberi olmadan aldım. Onların bilgisi olmadan belediyeye başvurdum. Burs aldım. Yaptığım eylemden dolayı pişmanlık duyuyorum. Ailemin de desteğiyle zararı karşılayacağım" diye konuştu.

H.İ.F, metal öğretmenliği bölümünden mezunu olduğunu ifade ederek, "Örgüt suçunu kabul etmiyorum. Ben ne kendi adıma ne de başkası adına özel bir evrak düzenlemiş değilim. Dolandırıcılık suçunu işlemiş değilim. Belediyede öğrenci olduğum sürede burs aldım. Yüksek lisans döneminde öğrenci olduğum için belediyeye başvurdum. Talebim kabul edildi. Daha sonra Ankara'da teğmenlik sınavlarını kazandım. 2007 yılında teğmenlik eğitimine başladım. Teğmenlik eğitimine başladıktan sonra burslarla ilgim kalmadı.

Diğer sanıklarla hiç ilgim olmamıştır. Zaten aldığım maaşa göre böyle bir suçu işlemem söz konusu olamaz" dedi.

Ö.T, "Üniversite 2. sınıfta okurken harcı yatırmadığım için okuldan atıldım. Böyle bir nedenden dolayı okuldan atıldığımı aileme söyleyemedim. Sonraki tarihlerde maddi sıkıntı yaşadım. Okuduğum yıllarda belediyeden burslar aldım. Okuldan atıldıktan sonrada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne burs başvurusu yaptım. 1 yıla yakın burs aldım. Yaptığımın çok önemli bir suç olduğunu bilmiyordum" ifadelerini kullandı.

Diğer sanıklarda üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti, Y.S.D, H.İ.F, S.K, M.B ve Ö.T'nin atılı suçun niteliği ve kanıt durumunu göz önüne alarak tahliyelerine karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

(SK-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title