Haberler

Büro Emekçileri Sorunlarına Çözüm İstiyor

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Diyarbakır Şubesi üyeleri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı'nı mahkeme kararlarını uygulamaya davet etti.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Diyarbakır Şubesi üyeleri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı'nı mahkeme kararlarını uygulamaya davet etti.

SGK Diyarbakır İl Müdürlüğü binası önünde bir araya gelen BES Diyarbakır Şubesi üyeleri, Anayasa Mahkemesi'nin kararlarının uygulanmasına yönelik basın açıklaması yaptı. BES üyeleri adına açıklama yapan Mehmet Ay, Anayasa Mahkemesi'nin, fazla mesai, ikramiye ve vekalet ücreti gibi ödemelerin kaldırılmasını getiren kararname hükümlerini iptal ettiğini belirterek, SGK Başkanlığı'nın, kararı uygulamadığını öne sürdü. Ay, "666 sayılı KHK ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı başta olmak üzere işkolumuzdaki birçok kurumda çalışan büro emekçilerinin 2013 yılı içerisinde fazla mesai, ek ödeme, ikramiye, vekalet ücreti gibi kalemlerde ödemelerin kaldırılması sonucunda 5 bin ile 10 bin lira arasında ücret kayıplarının yaşanmasına neden olunmuştur. Kararnamenin bazı maddelerine ve kamu emekçilerinin mali haklarını düzenleyen kısımlarına Anayasa'ya aykırılık gerekçesiyle ana muhalefet partisi tarafından iptal davası açılmış, Anayasa Mahkemesi'nin 10 Ekim 2013 tarihinde yayınlanan gerekçeli kararıyla, kurumların teşkilat kanunlarında belirlenen döner sermaye payı, ikramiye, ek ödeme, vekalet ücreti gibi ödemelerin kaldırılmasını getiren kararname hükümlerini iptal etmiştir. Anayasa Mahkemesi'nin yayınlanan gerekçeli kararına göre SGK emekçilerinin ikramiyelerinin ödenmesi önünde hiçbir engel kalmamıştır. Ayrıca, ikramiyelerin ödenmesi talebiyle çalışanlarca birçok ilde davalar açılmış ve bu davalar lehte sonuçlanmaya başlanmıştır. Sosyal Güvenlik Kurum Başkanlığı yerel mahkemelerin verdiği bu kararları dahi uygulamayarak suç işlemeye devam etmektedir" dedi.

Kamu çalışanlarının çalışma koşullarının da iyileştirilmesinin gerektiğini belirten Ay, mahkeme kararlarına uyulmadığı takdirde, sendika olarak mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sosyal Güvenlik Kurumu Anayasa Mahkemesi Diyarbakır Mehmet Ay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title