Haberler

Burnunu Çeşme Suyuyla Temizleyen Kadının Beynini Amipler Yedi

Güncelleme:

ABD'de yaşayan bir kadın, su yoluyla burnundan giren amiplerin beynini yemesi nedeniyle hayatını kaybetti.

ABD'nin Washington eyaletinin Seattle kentinde yaşayan 69 yaşındaki bir kadın, su yoluyla vücuduna giren amiplerin beynini yemesi üzerine yaşamını yitirdi. Doktorlar, kadının hastalığı yüzünden sinüslerini temiz suyla yıkaması gerekirken musluk suyu kullandığı, amiplerin de musluk suyundan önce burnuna ardından kan yoluyla beynine sızdığı sonucuna vardı.

Burnunu Musluk Suyuyla Temizleyen Kadının Beynini Amipler Yedi

BURNUNDA ÇIKAN YARA NEDENİYLE HASTANEYE BAŞVURDU

Yaşlı kadının başına gelen talihsiz olay, Uluslararası Enfeksiyon Hastalıkları Dergisi'nde yayınlandı. Washington eyaletinin Seattle kenti sakinlerinden 69 yaşındaki bir kadın, ilk önce burnunda çıkan bir yara nedeniyle hastaneye gitti. Bunun basit bir kızarıklık olduğunu düşünen doktorlar antibiyotik ile merhem yazdı. Ancak şikayeti geçmeyen kadın bir yıl boyunca cilt hastalıkları doktoruna gitmeye devam etti. Bir süre sonra vücudunun sol tarafı titremeye başlayan kadın, en sonunda bir nöbet geçirerek hastaneye kaldırıldı.

Burnunu Musluk Suyuyla Temizleyen Kadının Beynini Amipler Yedi

DOKTORLAR KAFATASINI AÇTI

Sputnik'in Fox News'ten edindiği habere göre, doktorlar, kadının beyninde bir tümör olabileceği şüphesiyle test için bir doku örneği aldı. Sonraki birkaç gün yapılan ek taramalar, kadının beynindeki olumsuzluğun daha da kötüleştiğini ortaya çıkardı. Kitlenin büyümesi üzerine ameliyat kararı alındı. Kadının beynini incelemek için kafatasını açan doktor, hastanın amip ile enfekte olduğunu tespit etti.

Burnunu Musluk Suyuyla Temizleyen Kadının Beynini Amipler Yedi

"BEYNİNİN HER YERİ AMİP DOLUYDU"

Cobbs, hastayı ameliyat ettiğinde beynin golf topu büyüklüğündeki bir kısmının kanlı lapaya dönüştüğünü gördüğünü belirterek, "Beynin her yeri amip doluydu, onlar sürünerek beyin hücrelerini yiyordu. Ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yoktu." diye anlattı.

Burnunu Musluk Suyuyla Temizleyen Kadının Beynini Amipler Yedi

ÖLÜMCÜL BİR HASTALIĞA YAKALANDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Yapılan analiz kadının, Balamuthia Mandrillaris adlı amiplerin yol açtığı çok nadir görülen ve ölümcül bir hastalık olan Granülomatöz Amibik Ensefalit'e yakalandığını ortaya çıkardı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nce anti-amip ilaç tedavisi uygulamasına rağmen komaya giren kadının hayatını kaybettiği açıklandı.

Burnunu Musluk Suyuyla Temizleyen Kadının Beynini Amipler Yedi

Doktorlar, kadının hastalığı yüzünden sinüslerini temiz suyla yıkaması gerekirken musluk suyu kullandığı, amiplerin de musluk suyundan önce burnuna ardından kan yoluyla beynine sızdığı sonucuna vardı.

Burnunu Musluk Suyuyla Temizleyen Kadının Beynini Amipler Yedi

"BURNUNDAKİ YARANIN BEYİNLE BAĞLANTISI OLDUĞU KİMSENİN AKLINA BİLE GELMEZDİ"

International Journal of Infectious Diseases yazarlarından Keenan Piper, "Bu o kadar nadir bir hastalık ki, burnundaki yaranın bir şekilde beyinle bağlantısı olduğu kimsenin aklına bile gelmezdi" dedi.

Sinüsleri temizlemek için sadece steril, damıtılmış veya kaynatılmış su kullanma çağrısında bulunan doktorlar, musluk suyunda bulunabilecek organizmaların sindirim sisteminde öldüğü ancak burun deliklerinde yaşayabildiği uyarısında bulundu.

Burnunu Musluk Suyuyla Temizleyen Kadının Beynini Amipler Yedi

TOPLAMDA 70 VAKA TESPİT EDİLDİ

Amip, 1986'da keşfedildi. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi 1993'ten beri ABD'de en az 70 vaka olduğunu açıkladı. Doktorlar, bu enfeksiyonların neredeyse vakaların yüzde 89'unda ölümle sonuçlandığını bildirdi. Çoğu Balamuthia Mandrillaris vakası ölümden sonra teşhis edilemediği için doktorların amipleri tedavi etme konusunda çok fazla tecrübesi yok.

Burnunu Musluk Suyuyla Temizleyen Kadının Beynini Amipler Yedi

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Komik - İlginç Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (75)

Sssssssàaaaaaaaa:

Bu siyonistlerin dine karşi kirli bi probagandasi amaç abdestten insanlari soğutmak

27
14
yanıtYanıtla
dobra:

ölenler müslümanmıymış la aferin sana nasıl öğrendim. :)

yanıt11
yanıt4
....k:

salak onlar abdestin ne olduğunu biliyor mu ne beyinsiz insanlarsınız ya

yanıt0
yanıt2
AAAAAAAAASSSSSSSS:

probagada ney yaa, abdest alanlardan başka burnunu yıkayan yok mu Allah ını seversen. bi aç oku amip neymiş

yanıt1
yanıt2
Sade:

Islak mendili güzelce yıkayıp, çeşmeye bağladım... yıllardır çeşme suyu içiyoruz,akan su temizdir....durgun sudan kork!!!

7
18
yanıtYanıtla
Kafalar Pırıl Pırıl:

Tebrik ederim! Islak mendille, mikro organizmaları süzebilen tek kişisiniz sanırım. Başarılarınızın devamını dilerim. :D

yanıt27
yanıt2
hey maşallah:

mikroplar. yosunlar mendilde üresin diye mi?

yanıt0
yanıt0
NURCAN:

müslümanlara abdest aldırılmaması için yapılan pislikçe bir haber bu

9
14
yanıtYanıtla
müslüman okur:

cahil cahil konuşmadan bi okusanız mı acaba sinüs irrigasyonu nedir nasıl yapılır, abdestle aynı şey mi?

yanıt1
yanıt1
iki.bucukluk.ford:

la de get sen de suyu kaynat öyle al abdestini ahir zaman kolay değil anladık da her şeyi de müslümanlığa ve islama yormayın. kanıtlarsan hak vereceğim kaynak at vızzıklama ordan

yanıt0
yanıt1
Tüm 75 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title