Haberler

Burhaniyeli Eğitimcilere Stresi Önleme Eğitimi

Balıkesir'in Burhaniye İlçesinde, Yazar Cengiz Erşahin'in Okul Müdürleri ile Öğretmenlere Verdiği "Stres Kendine Güven ve Mücadele Ruhu" Konulu Konferans Büyük İlgi Gördü. İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Faruk Kendigelen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Şağban ile Yaklaşık 200 Öğretmen ve Okul Müdürünün İzlediği Konferansta Stresi Önlemenin Yolları ve Kendine Güven Konuları İşlendi.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, yazar Cengiz Erşahin'in okul müdürleri ile öğretmenlere verdiği "Stres Kendine Güven ve Mücadele Ruhu" konulu konferans büyük ilgi gördü. İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Faruk Kendigelen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Şağban ile yaklaşık 200 öğretmen ve okul müdürünün izlediği konferansta stresi önlemenin yolları ve kendine güven konuları işlendi.

Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan yazar Cengiz Erşahin, insanların düşüncelerinin mıknatıs gibi olduğunu ve başarıyı da başarısızlığı çektiğini bildirdi. İnsanın başarılı olacağına inanmasının başarıyı getirdiğini belirten Cengiz Erşahin, "İnsan neye inanırsa onu kendine doğru çekmeye başlar. Özgüven, aynaya baktığımızda kendimiz hakkındaki duygudur. Dış dünya ile kurduğumuz iletişim de kendimizle kurduğumuz iletişimdir. Çocuk yetiştirirken örnek olmalıyız. Armut dibine düşür. Çocuklara örnek olmalı. Kızım oğlum kitap oku demekle olmaz. Önce kendimiz okuyor muyuz? Saygı görmek istiyorsak önce biz saygı göstereceğiz. Takdir edilmek çok önemli. Takdir etmek de takdir edilmek kadar insanı mutlu eder. Anne ve babanın görevi çocukta özgüven oluşturmak olmalı. Bunun yolu da onu şartsız sevmekten geçer. Sevgiyi pazarlık malzemesi yapmayalım. Çocuğumuza saygı gösterelim. Çocuklarımıza güvenelim. İnsanların düşünceleri mıknatıs gibidir. Neye inanırsa onu kendine doğru çekmeye başlar" dedi.

Cengiz Erşahin eğitimcilere çeşitli sorular da sorarken, anlatılan konularla ilgili fotoğraflar da gösterdi.

(SŞ-MŞ) 06.03.2008 13:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title