Haberler

Burhaniye'de Zihinsel Engellilerden Gösteri

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü törenlerle kutlanırken, kutlamalara zihinsel engellilerin gösterileri damgasını vurdu.
Reha Yurdakul Kültür Merkezi'ndeki törende sahne alan zihinsel engelliler, Üsküdar'a...

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü törenlerle kutlanırken, kutlamalara zihinsel engellilerin gösterileri damgasını vurdu.

Reha Yurdakul Kültür Merkezi'ndeki törende sahne alan zihinsel engelliler, Üsküdar'a giderken şarkısı eşliğinde dans ederken, bir genç zeybek oynadı, skeçler sahnelendi ve oluşturulan koro da şarkılar seslendirdi. Zihinsel Engelliler Derneği'nin öncülüğünde hazırlanan gösterileri Kaymakam Osman Yenidoğan ve belediye başkanı Fikret Akova ile veliler ve çok sayıda vatandaş izledi. Zihinsel engelli gençlerin sergilediği oyunlar ve skeçler büyük alkış aldı. Açış konuşmasını yapan Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Sevda Padem, katılımcılara teşekkür etti. Kaymakam Osman Yenidoğan yaptığı konuşma da, engellire konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğinin altını çizerek, "Engelleri elbirliğiyle kaldıralım" dedi. Belediye başkanı Fikret Akova da, engelliler konusunda belediye olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını anlattı. Dernek Başkanı Sevda Padem, Pelitköy de yapılan Uygulama Okulu için Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş'a plaket verdi. Sunuculuğunu Öğretmen Yasin Ürüçoğlu'nun yaptığı törene hazırlanan öğrencilere, Belediye Gençlik Merkezi Müdürü Ayfer Arıcan ve yardımcıları ile müzik öğretmeni Yeşim İnce de büyük destek oldu. Engelliler, çok eğlendiklerini söylerken, veliler de çocuklarla birlikte mutlu olduklarını anlattı. Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Sevda Padem de, gösterilerin 3 haftalık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirterek kendilerine destek olanlara teşekkür etti. Engelli Selçuk Pirim"Çok eğlendik. Çok oynadık. Çok mutluyum" derken, Yağmur Özavcı da "Dans yaptık. Eğlendik. Bu gün bütün arkadaşlarımla gün geçirdim. ve bütün engelli arkadaşlarımın engelliler gününü kutluyorum" dedi. Velilerden Ümit Okay da, "Ben engelli annesiyim. İlk zamanlar bundan büyük üzüntü duyuyordum. Ama artık anladım ki hayatı anlamada en büyük yardımcı kızım oldu. Bu gün burada hem kendileri eğlendi hem de gelen misafirler hem duygulandı hem eğlendi. O mutlu bir çocuk. O mutlu oldukça ben de mutluyum. Bence mutlu olmak için onlara bakmak lazım" dedi.

Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Sevda Padem de, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü derneğimizdeki çocuklarımızla etkinlikler yaparak kutladık. Skeçler hazırladık. Folklor gösterilerimiz vardı. 3 haftalık süre içinde hazırlandık. Ortaya çok güzel bir ürün çıktı. Herkes çok memnun. Bu arada Ticaret Odasına, yaptırmış olduğu uygulama merkezi için bir plaket sunduk. Kendilerine, katılan herkese, tüm emeği geçenlere, derneğimize emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Engelliler Günü Balıkesir Burhaniye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title