Haberler

Burhaniye'de Peygamber Sevgisi Salonlara Sığmadı

Balıkesir'in Burhaniye İlçe Müftülüğü'nün hazırladığı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri içinde düzenlenen "Hz."

Balıkesir'in Burhaniye İlçe Müftülüğü'nün hazırladığı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri içinde düzenlenen "Hz. Peygamber ve Kardeşlik Hukuku" konulu konferans büyük ilgi gördü.

Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Enver Uysal'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansı izlemek için gelenleri Belediye Düğün Salonu almayınca, salon dışındakiler için dev ekran kuruldu. İlçe müftülüğünün öncülüğünde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamındaki konferans öncesi Hacı Mehmet Fevzi Köylü Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin okuduğu ilahiler ilgi görürken Ören Cami İmamı Ali Osman Aydoğdu da Kur'an okudu. Daha sonra kürsüye gelen Doç. Dr. Enver Uysal, Peygamberimizin (S.A.V) Hayatı ve Kardeşlik Hukuku'nu anlattı. Peygamber'in

(S.A.V) adının anılmadığı bir saniyenin bile olmadığını bildiren Uysal, İslam kardeşliğinin çok önemli olduğunu anlattı.

Peygamber'in (S.A.V) rahmet, merhamet ve sevgi peygamberi olduğunu bildiren Doç. Dr. Enver Uysal, "Peygamberimiz (S.A.V.) bizi ateşten korumaya çalışıyor. Ancak ümmetten bazılarımız ateşe düşmek için adeta yarışıyor. Onun hayatını yaşamamız lazım. İnsanoğlu her zaman topluluk içinde yaşamıştır. Toplum içinde yaşamanın da kuralları vardır.

İşte kardeşlik hukuku da burada başlıyor. Din kardeşliği evrensel bir şeydir. Kıblemiz, peygamberimiz dinimiz bir. İslam kardeşliğinin sınırı yoktur. İslam öncesi kabileler arası asabiyet vardı. Savaşlar vardı. İslam'ın gelmesiyle bütün bunlar bitti. İslam ahlakıyla yetişenlerle batı kültürüyle yetişenler arasında büyük farklar vardır. İslam kültüründe sohbet, dostluk ve paylaşım vardır. Bizler ikramı severiz. Bu anlamda bizim kültürümüzün çok zengindir. Bizim dinimiz bu değerlerle dolu.

Ancak biz bunun farkında değiliz. Allah'ın ipine sarılınız. İslam dünyasındaki savaşlar kardeşliğin zayıflığının ifadesidir. Peygamberimiz veda hutbesinde 120 bin sahabiye seslendi. Rabbiniz bir. Hepiniz Ademi'n çocuklarısınız. Adem de topraktan yaratılmıştır dedi. Üstünlük Allaha yakınlığınızdır. Peygamberimiz İslam topluluğunu bir bedene benzetir. İşte İslam kardeşliği budur. Kardeşlik affı gerektirir. Birbirinizi Allah için seviniz. Allah için birbirlerini sevenleri Allah da sever. Alay etmek ve başkaları için kötü düşünmek kardeşliği zedeleyen davranışlardır. Sevginin olduğu yerde adalet aranmaz. Peygamberimiz (S.A.V) ashabına özlüyorum dedi. Sahabi sorunca da beni görmeden inanacak olan ümmetini özlediğini bildirdi. Onun gerçek ümmeti olmak dileğiyle hepinizi kardeşlik duygularımla selamlıyorum" dedi.

Konferansın ardından konuşmacı Doç. Dr. Enver Uysal'a teşekkür eden Kaymakam Ali Uslanmaz, çiçek verdi. Müftü Ali Efe de, Kaymakam Ali Uslanmaz ve Belediye Başkanı Fikret Akova'ya birer buket çiçek takdim etti. Daha önce düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödülleri de Kaymakam Ali Uslanmaz ve Belediye Başkanı Fikret Akova tarafından verildi. Müftü Ali Efe, katılımcılarla konuşmacı Doç. Dr. Enver Uysal'a teşekkür etti.

Konferansı, Kaymakam Ali Uslanmaz ve Belediye Başkanı Fikret Akova'nın yanı sıra, İlçe Emniyet Müdürü Rafet Kantar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bünyamin Uruç, Edremit Müftüsü Ramazan Tekin, Ayvalık Müftüsü M. Emin Karataş, Gömeç Müftüsü Fethullah Erbaş ve yaklaşık 700 Burhaniyeli izledi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Burhaniye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title