Haberler

Burhaniye'de Orman Yangını: 4 Dekar Kül Oldu

Balıkesir'in Burhaniye İlçesine Bağlı Yunuslar ve Hacıoğlu Köyleri Arasındaki Ormanlık Alanda, Henüz Belirlenemeyen Bir Nedenle Çıkan Yangında, 4 Dekar Kızılçam Ormanı Kül Oldu.

Balıkesir'in Burhaniye İlçesine bağlı Yunuslar ve Hacıoğlu Köyleri arasındaki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında, 4 dekar kızılçam ormanı kül oldu.

Yunuslar ve Hacıoğlu Köyleri arasındaki ormarlık alandan, bugün saat 12.00 sıralarında dumarlar yükseldiğini farkeden köylüler, Burhaniye Orman İşletme Bölge Müdürlüğü'nü arayarak, ihbarda bulunurken, bir yandan da yangına kazma ve büreklerle müdahale etti. Burhaniye İtfaiyesi, Edremit ve Burhaniye Orman İşletme Bölge Müdürlüğü İtfaiyeleri ve köylülerin müdahalesiyle yangın iki saat içeresinde söndürülerek, soğutma çalışmalarına başlandı.

4 dekarlık kızıl çam ormanını kül eden yangının söndürülmesinde en büyük payın köylülere ait olduğunu belirten Edremit Orman İşletme Müdürü Ali Osman Aksoy, yangının çıkış nedeninin araştırıldığını söyledi. Aksoy, önümüzdeki günlerde muhtarlarla toplantılar yaparak, orman yangınları konusunda bilgilendireceklerini de kaydetti.

Geçen ay, Sübeylidere Köyü yakınlarında çıkan orman yangınında da, 4 hektarlık kızılçam ormanı zarar görmüştü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title