Haberler

Burhaniye'de Öğrencilerini Dövmekle Suçlanan Öğretmen Aklandı

Balıkesir'in Burhaniye İlçesinde, Mustafa Keskin İlköğretim Okulu'nda Öğrencilerine Dayak Atmakla Suçlanan Öğretmen Müfettiş Raporuyla Aklandı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Mustafa Keskin İlköğretim Okulu'nda öğrencilerine dayak atmakla suçlanan öğretmen müfettiş raporuyla aklandı.

Burhaniye Kaymakamı Bekir Şahin Tütüncü, "Okulun 2/A sınıfı öğretmeni N.Ö. hakkında bazı öğrenci velilerinin şikayetleri oldu. Konuyu valiliğe intikal ettirdik ve valilik tarafından iddiaları araştırmak üzere 2 müfettiş görevlendirildi. Ben raporu 2 gün önce inceledim ve varılan kanatta sınıf öğretmeninin bir kusuru bulunmadığını gördük. Velilerle tek tek görüşmeler yapıyoruz ve neticede öğretmeni suçlu çıkartacak bir bulguya rastlayamıyoruz. Öğretmen hakkında bir suça rastlanamadığına dair ailelere

yazılı belgeler verdik. Çocukları geri kazanmak için elimizden geleni yapıyoruz. Yani bu öğretmenin 2 müfettiş tarafından yapılan incelemesi sonucu suçsuz olduğu göz önündedir. Öğretmenleri yok yere karalayamayız. Halkın hoşlarına gitmeyen her görevlinin değişmesini talep etmesi söz konusu olamaz" dedi.

Okul Müdürü Şeref Ertürk Dağlı, okul girişinde basın mensuplarına "Konuşmam mümkün değil. Konu ile ilgili söylenecek bir şey yok. Öğretmenimiz ile ilgili müfettiş raporları ortadadır. Öğretmenimiz aklanmıştır. Bu sürecin tamamlandığına inanıyorum" dedi.

Müfettiş raporunda, 2/A sınıfı öğretmeni N.Ö.'nün (Nazmi Özenç) öğrencilerine şiddet uyguladığı, öğrencileri tartakladığı, kafalarına yumrukla vurduğu, yakalarından tutup tokat attığı, hakaretlerde bulunduğu iddialarının doğrulanmadığı, N.Ö ile ilgili olarak herhangi bir işlem ve tayine gerek duyulmadığının belirtildiği öğrenildi.

Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Sekreteri İsmail Zeybek, "Öğretmenimiz çok başarılıdır. Geçen sene bu öğretmen arkadaşımızla zümre olarak çalışmış buluyorum. Burhaniye ilçesinde de ilk olarak öğrencilerini okuma-yazmaya geçiren bu arkadaşımız olmuştur. Bu zamana kadar öğretmenimizin çalışma hayatında da böyle bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Arkadaşımızın böyle bir suç işlemediği, sert davranışlarda bulunmadığı da ispat edilmiştir. Biz ailelerin mantıklı düşünerek çocuklarını okula göndermesini bekliyoruz" diye

konuştu.

Bilindiği üzere, Mustafa Keskin İlköğretim Okulu'nda 2/A sınıfının 16 öğrencisinden dördü okula gitmeyerek, her gün farklı bir evde toplanıp, annelerinin gözetiminde ders çalışmaya başlamıştı. Veliler, sınıf öğretmeni N.Ö.'nün şiddet uyguladığını ileri sürerek, "Sorunumuz yetkililerce ört bas edildi. Öğretmen görevden alınıncaya kadar çocuklarımız okula gitmeyecek" şeklinde açıklama yapmışlardı.

(BT-MŞ-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title