Haberler

Burhaniye'de Halep İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Halep için başlatılan yardım kampanyaları devam ederken Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde de Kaymakamlığın öncülüğünde kampanya başlatıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Halep için başlatılan yardım kampanyaları devam ederken Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde de Kaymakamlığın öncülüğünde kampanya başlatıldı. Bunun için belediye önünde kurulan yardım çadırına yardımlar gelmeye başladı.

Burhaniye'de Kaymakamlığın öncülüğünde başlatılan 10 günlük kampanyada üçüncü gün tamamlanırken, çok sayıda yardım geldi. Battaniyeden, çocuk bezine ve zeytinyağına kadar yardım malzemeleri ambalajlanmaya başlarken, toplanan malzemeler 10 Ocak'dan sonra tırla Halep'e gönderilecek. Kampanyanın 10 Ocakta tamamlanacağını açıklayan Kaymakam Hüseyin Öner, kampanyaya yoğun bir katılım olduğunu söyledi. Kaymakam Hüseyin Öner," Burhaniye Diyanet Vakfı Şubesi aracılığı ile hem kaymakamlığımız, hem belediyemiz, tüm kamu kurum ve kuruluşları, meslek örgütlerinin desteği ile böyle bir yardım kampanyası başlattık. Bu gün üçüncü gün. İyi gidiyor. Burhaniyeli hemşerilerimizin yoğun bir katılımı söz konusu. Bu yardım kampanyasına. İnşallah 10 günlük sürenin sonunda, Burhaniye'nin geçmişteki kadirşinas, yardımsever yönüyle tanınan değerli halkının katılımı ile arzu ettiğimiz yardım kampanyasını başarılı bir şekilde tamamlayacağız. Öncelikle battaniye, un ve yiyecek malzemelerine ihtiyacımız söz konusu. Bu doğrultuda yardım talep ediyoruz. Bunun dışında muhtelif mutfak malzemeleri olmak üzere, arkadaşlarımız gelen yardımları yönlendiriyorlar." dedi.

Belediye Başkanı Necdet Uysal'da," Belediyenin önünde, 10 gün süreyle, Halep'e yardım için yardım çadırı oluşturduk. Kaymakamlığımızın önderliğinde Halep'e yardım kampanyası başlattık. Burhaniye olarak, halkımızın bu konuda duyarlılığının farkındayız. Bombalanan,yıkılan evlerin altından çıkan çocuklarımızı, aileleri düşünüyoruz. Gerçekten facia bir şey. Çok acı veriyor insan olarak hepimize. Bu bakımdan yapabileceğimizin en fazlasını yapmaya gayret edip, Burhaniye'mizden bu yardımları toplayıp Halep'e göndereceğiz" dedi. Müftü Hacı Öz ise," Elhamdüdillah Burhaniye'mizde de kamu kurum ve kuruluşları, halk, cemaat, değerli Burhaniyeli hemşerilerimiz gereken duyarlılığı göstermektedir. İnşallah,güzel bir kampanya devam ediyor. Orada bize ihtiyaç duyan o güzel kardeşlerimizin, ihtiyaç duydukları malzemeleri, ulaştırma adına bizler elimizden gelen gayreti göstermekteyiz" dedi. Kampanyaya katılan vatandaşlardan Yusuf Kızık'da," İki çocuk bezi bir battaniye getirdim kardeşlerimize. Onları görünce bizim içimiz sızlıyor.. Diyecek kelime bile bulamıyoruz. Bizler burada rahat yaşıyoruz. Şükürler olsun. Yani bizim burası Cennet. Onlar cehennemin içinde. Herkesin böyle yardım etmesini diliyoruz. Vatandaşın duyarlı olması lazım. Bizler burada rahat olduğumuz için orayı görmüyoruz. Ama, orası bir cehennem. Orayı yaşayan bilir" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Öner Balıkesir Burhaniye Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title