Haberler

Burhaniye'de Engelleri Kaldırdılar

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, ‘Engelliler Haftası’ kutlamaları şölene dönüştü.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 'Engelliler Haftası' kutlamaları şölene dönüştü. Konuşmacılar engellilere engel olamamız gerektiğini belirtti.

Kaymakamlık ve belediye başkanlığının öncülüğünde düzenlenen etkinlikle, belediye önünden Cumhuriyet meydanına kadar kortej yürüyüşü yapılırken, meydanda engelli gençlerin gösterileri izleyenleri coşturdu.

İlk tören, Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesi Başkanı Gürsel Vardar, anıta çelenk koyması ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal marşı okunması ile devam etti. Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmasında Vardar, katılımcılara teşekkür etti.

Törene, Kaymakam Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Necdet Uysal, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. M.Oğuzhan İlban, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali İhsan Kurtulan, daire amirleri, sivil toplum örgütü üyeleri, veliler ve yüzlerce vatandaş katıldı. Mehter gösterileri, şemsiye gösterisi, bale, dans, roman havası ve çayda çıra oynayan engelli gençler büyük alkış alırken, etkinliğin sonundaki oyunlara izleyiciler de katıldı. Emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Hüseyin Öner, "Güzel bir program yaptık. Çocuklarımız gösteriler sundu. Ailelerimiz mutlu oldu. İnşallah, önümüzdeki yıllarda da bu haftada bu tür kutlama programları, anma programları yapmaya gayret edeceğiz" dedi. Engellilere özel projeler hazırladıklarını anlatan AK Partili Belediye Başkanı Necdet Uysal'da,"Biliyorsunuz Burhaniye'de engellilere çok özel bir önem veriyoruz. Bu bağlamda da Burhaniye Engelleri Aşıyor isimli bir projemiz var. 2 Mayısta ihalesini yaptığımız. Ören de yüzme havuzları olan. Tenis kortları olan. Denize girebilsinler diye iskelesi olan bir proje bu. İnşallah bittiği zamanda, çok daha güzel olacak. Burhaniyelilerin. Engelli kardeşlerimize ne kadar destek olduğunu, birlikte yaşama anlamında ne kadar güzel şeyler yaptıklarını o proje bittiği zaman daha iyi anlayacağız" dedi. Yağmur Özavcı,, "Bu gün çok eğlendik. Tango dansı yaptık. Bu gün bizim günümüz. Arkadaşlarımızın hepsini askere uğurluyoruz. Arkadaşlarımıza hayırlı teskereler diliyoruz" derken, Selçuk Pirim'de, "Çok eğlendik. Çok oyun oynadık. Çok tango yaptık. Eğlendik." diye konuştu. Ozan Kırman ise, "Tango yaptık. Eğlendik. Askerlikte yapacağız. Mutluyum" dedi. Çocukların mutlu olduklarını anlatan Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Sevda Padem'de, "Bu gün farkındalığımızı fark ettirmek için meydanlardaydık. İlk defa meydanda bir kutlama yaptık. Çok coşkulu güzel geçti. Çocuklarımız çok mutlu oldu. Katılım çok güzeldi. Bundan sonra meydanlarda olacağız" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Engelliler Haftası Hüseyin Öner Balıkesir Burhaniye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title