Haberler

Burhaniye'de Besicilere Koyunculuk Eğitimi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Koyunculuk semineri’ Reha Yurdakul Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Koyunculuk semineri' Reha Yurdakul Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Okur'un da katıldığı seminerde Bandırma Koyunculuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisleri Tamer Erenler ve A. Taner Önaldı ve Veteriner Hekim Dr. Yalçın Yaman tarafından koyun ırkları ve kuzu bakımı konularında bilgiler verildi. Koyunculuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nün 23 bin dekar alanda kurulu olduğunu anlatan A. Tamer Önaldı, istasyonda 28 teknik elamanın görev yaptığını anlattı. Karacabey Merinosu'nun yaygınlaştırılması için çalıştıklarını anlatan Önaldı, yurt genelinde 1 milyon koyun üzerinde ıslah çalışması yapıldığını söyledi. Koyunculuk Araştırma İstasyonunda 3 bin 900 koyun, 300 keçi, 185 sığır ve 225 manda bulunduğunu kaydeden Veteriner hekim Dr. Yalçın Yaman, koyunlarda gebelik bakımı ve kuzu beslemesi konularını anlattı. Seminerin sonunda konuşmacılara ve izleyenlere teşekkür eden İlçe Müdürü Dursun Okur, ilçede hayvancılığın gelişmesi için çalıştıklarını anlattı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Reha Yurdakul Balıkesir Burhaniye Bandırma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title