Haberler

Burhaniye'de 150 Yıllık Zeytinyağı Fabrikası Devlet Desteği ile Yenilendi

Türkiye'nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, zeytinyağı fabrikasının açılışında konuşan Vali Ersin Yazıcı, "Böyle tesisler çoğaldıkça Balıkesir değer kazanacak" dedi. Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş ise Burhaniye'nin zeytinyağının merkezi olacağını söyledi.

İlçenin kırsal Şahinler mahallesinde Uğur Özdemir'e ait Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)'nun desteğiyle yenilenen zeytinyağı fabrikasının açılışı Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı tarafından açıldı.

İlçeye 7 kilometre uzaklıktaki Şahinler mahallesinde, yaklaşık 150 yıllık zeytinyağı fabrikası 1 milyon liralık TKDK desteğiyle yenilerken, 60 ton olan kapasitesi de 140 tona çıkarıldı. Yenilenen fabrikasının sezon açılışı da törenle yapıldı. Törene Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Necdet Uysal, Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Erdurmuş, TKDK İl Koordinatörü M.Zahit Döğdü, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Müftü Hacı Öz'ün yaptığı duanın ardından konuklara pilav ve ayran ikramı yapılırken, fabrika gezildi. Vali Ersin Yazıcı, "Bugün burada hizmete açtığımız Balıkesir ilindeki IPARD destekli projeler de IPARD Programı'nın tarım, hayvancılık ve gıda sektörümüze yaptığı olumlu katkının en güzel örneklerini oluşturmaktadır. İlimizde her geçen gün bu tür işletmeler yaygınlaşıyor. Devletimizin teşvikleri devam ediyor ve girişimci kardeşlerimize elimizden geldiği kadar destek olmaya devam ediyoruz. Balıkesir'in daha da gelişmesi için böyle yatırımlara büyük ihtiyacı var. Güzel tesisler düşünülmüş ve uygulamaya geçilmiş. Bu yatırımların devamı olan sanayi tesisleri ile kalıcı işletmeler olacaktır. Ayrıca hem üretime yönelik olması hem de yeni istihdam alanları açması açısından çok önemli yatırımlar. Bu tesisin Burhaniye'ye, Balıkesir'e bir değer katacağına inanıyorum." dedi.

Burhaniye de zeytin işlemede tesislerinin her geçen gün modernleştiğini anlatan Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş, "Böyle modern bir tesisi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Avrupa birliği İPARD projeleriyle Avrupa standartlarını yakaladık. Bu gün de böyle bir tesisi açtık. Burhaniye de Zeytin ve Zeytinyağı Organize Sanayinin kuruluşunu tamamladık. Arsa tahsisleri ve inşaatlar başladı. İnşallah, birkaç yıl içinde zeytinyağının merkezi Burhaniye olacaktır" dedi. Belediye Meclis Üyesi İsmail Çancı'da, "Bu gün 3.kuşak zeytinyağı işletmesi sahibi olan bir ailenin fabrikasını açıyoruz. TKDK yüzde 65 hibe desteği verdi. Bu desteklerden yararlanmak için hayvancılık ve zeytinyağı işletmelerinin başvurmalarını istiyoruz. Böylelikle ilçemizde Avrupa standartlarında üretim olsun istiyoruz" dedi. Konuklara teşekkür eden İşletme Sahibi Uğun Özdemir'de, "Biz 3 kuşaktan beri zeytinyağı işletmeciliği yapan bir aileyiz. Fabrikamızı TKDK desteğiyle yeniledik. Böylelikle kapasitemiz 60 tondan 140 tona çıktı. Daha kaliteli hizmet ve daha kaliteli zeytinyağı üretimi için çalışıyoruz. Açılışımıza katılan tüm konuklara teşekkür ediyorum" dedi. Vali Ersin Yazıcı ve diğer konuklar fabrikayı gezerlerken Vali Yazıcı, ilk hasat zeytinyağını tattı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ersin Yazıcı Balıkesir Burhaniye Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title