Haberler

Burhan Kuzu, Meclis Başkanlığı Adaylığında Kararlı

Güncelleme:

1 Kasım seçimleri sonrası Meclis Başkanı olmak isteyen ama bu isteği gerçekleşemeyen AK Parti'li Burhan Kuzu'nun adı, TBMM Başkanlığı seçimleri yaklaşırken yeniden gündeme geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı seçimleri yaklaşırken, kulislerde konuşulan adaylar arasında öne çıkan isim AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu oldu.

ANKARA KULİSLERİNDEN BURHAN KUZU ADI GEÇİYOR

Uzmanlık alanı olan anayasa çalışmalarında önemli görevler üstlenen Burhan Kuzu'nun isminde, AK Parti grubunun da mutabık olduğu söyleniyor. Kuzu, başkanlık sistemi uyum yasaları çalışmalarına da önemli katkılar sağlayacağı öngörülüyor.

SEÇİM HEYACANI

İçtüzükteki 2 yıllık görev sınırlaması nedeniyle TBMM Başkanı, TBMM Başkanlık divanı üyeleri, grup başkanvekillikleri ve komisyon başkanlıkları için seçim heyecanı yaşanıyor.


ERDOĞAN'IN FAHRİ DANIŞMANI

22, 23 ve 24. dönemde İstanbul milletvekili seçilen, bu dönemlerde TBMM'de Anayasa Komisyonu Başkanlığı yapan anayasa profesörü Burhan Kuzu, 2001 yılında kurucu üye olarak aktif siyasete başladığı AK Parti'de MKYK üyeliği görevini yürütürken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da fahri başdanışmanlık yapıyor.

1 KASIM'DAN SONRA MECLİS BAŞKANI OLMAK İSTİYORDU

AK Parti'nin kurucu üyeleri arasında yer alan, 13 yıllık iktidar süresince seçim sonunda ve her kabine değişikliğinde bakanlık bekleyen Burhan Kuzu'nun 1 Kasım seçimlerinin ardından TBMM Başkanlığı olmak istediği konuşuluyordu. Ancak AK Parti'nin tercihi İsmail Kahraman olunca, Kuzu'nun isteği gerçekleşememişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Burhan Kuzu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title