Haberler

Burdurlu Gençlerden Şehitlere Çiçekli Vefa

Burdur Gençlik Merkezi Üyeleri, 'Her Şehide Bir Çiçek' Sloganıyla Topladıkları Binlerce Papatya ve Karanfille Birlikte İnönü ve Çanakkale'deki Şehitlikleri Ziyaret Etti. 40 Genç, Tarihe Zafer Destanı Olarak Geçen Çanakkale ve İnönü'de Gezdikleri Bütün Şehitliklere Çiçekleri Bıraktılar.

Burdur Gençlik Merkezi üyeleri, ‘Her Şehide Bir Çiçek’ sloganıyla topladıkları binlerce papatya ve karanfille birlikte İnönü ve Çanakkale’deki şehitlikleri ziyaret etti. 40 genç, tarihe zafer destanı olarak geçen Çanakkale ve İnönü’de gezdikleri bütün şehitliklere çiçekleri bıraktılar.

Burdur Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi, “Her Türk gencinin yolu Çanakkale ve Bilecik’ten geçecek” sloganıyla başlatılan Bilecik Çanakkale Gezisi öncesinde “Her Şehide Bir Çiçek” kampanyası düzenledi. Gençlik Merkezi Lideri Faruk Salih Şeker’in başlattığı ve bir hafta süren kampanyada toplanan bin 200 çiçekle birlikte 40 genç, Bilecik ve Çanakkale’ye gitmek üzere Burdur’dan ayrıldı. Diyarbakır ve Çankırı gençlik merkezleriyle Bilecik’te buluşan Burdurlu gençler, İnönü Şehitliği, Şeyh Edebali ve Ertuğrul Gazi türbelerini ve müzeleri gezdi. Şehitlikte çiçeklerin bir bölümünü bırakan Gençlik Merkezi üyeleri Çanakkale’ye geçti.

Çanakkale’de vatan uğruna canını seve seve feda eden 250 bin şehidin aziz anısını, muhaberelerin yaşandığı yerde hisseden gençler, Burdur’da topladıkları çiçekleri şehitliklere bıraktı. 276 kiloluk koca top mermisini atarak Ocean zırhlısını batırıp savaşın seyrini değiştiren Seyit Onbaşı’yı, 26 arkadaşıyla 3 bin 700 kişilik düşmana karşı duran Ezineli Yahya Çavuş’u ve tamamı şehit düşen 57. Alay’ın şehitliğini gezerken duygulanan Burdurlu gençler, şehitlerin aziz anıları karşısında saygıyla eğildi. Her Türk gencinin mutlaka Çanakkale’ye gelerek büyük zaferi yerinde hissedip anlamasını isteyen Burdurlu gençler, “Ve gördük ki milletimiz, tarihi boyunca sahip olduğu yüksek ruhla önce Çanakkale'yi geçilmez yapmış ardından da milli mücadele ile bu toprakları sonsuza kadar bizlere vatan yapmıştır” dediler.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Resul Alptekin, “3 gün süren gezide gençlerimiz hem tarihini ve ecdadını tanıma fırsatını yakalamış hem de farklı bölgelerinden gelen ve farklı kültürlerde yetişmiş arkadaşlarıyla tanışma ve kaynaşma fırsatını da bulmuşlardır. Gençlerimiz geziye katılmadan önce Aydın Okan isimli gencimiz başta olmak üzere, Nergis Çiçekçilik ve Burdur Çiçekçilik’ten temin edilen yaklaşık 1200 çiçeği de yanlarında götürmüşlerdir. Gençlerimiz, canlarını hiçe sayarak vatan uğruna şehit düşen ve bugünlerimizi borçlu olduğumuz ecdadına çiçekler ve dualarla teşekkür etme imkanı da bulmuşlardır” diye konuştu.

(OÖ-AT-Y)

28.03.2007 17:43 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

title