Haberler

Burdur Vali Yılmaz Fasulye Satışına Aracılık Etti

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, ziyaret ettiği Çatağıl Köyü Fasulye Toplama Merkezi'nde fasulye satışına aracılık etti.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, ziyaret ettiği Çatağıl Köyü Fasulye Toplama Merkezi'nde fasulye satışına aracılık etti.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, protokol üyeleriyle birlikte Türkiye'nin taze fasulye ihtiyacının yaklaşık yüzde 30'unun karşılandığı Çatağıl Köyü Fasulye Toplama Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Fasulye üreticileriyle görüşen Vali Yılmaz, şeffaf çuvallarla fasulyeyi pazarlamanın alıcıya güven verdiğini ve kaliteyi göstereceğinden dolayı üreticileri bu konuda başarılı bulduğunu söyledi.

Fasulye üreticilerinin yaşadığı sıkıntılara çözüm üreteceklerini belirten Vali Yılmaz, Çatağıl Köyü'ndeki merkezin bir hal konumunda olmadığını, bölgedeki ürünlerin daha sağlıklı ve güvenli şekilde pazara ulaşmasını sağlayacaklarını vurguladı. Vali Yılmaz, şöyle dedi:

"İnsuyu bölgesi, Türkiye üretiminin yüzde 30'unu karşılayan bölgedir. Bu bölgedeki ürünlerin en iyi şekilde değerlendirilip, pazara sunulması gerekiyor. Bölgede 4 bin kişiye istihdam sağlayan önemli bir sektör, tarım içinde de önemli bir yeri var. Fasulye dışında da bölgede seralar artmaya başladı. Fasulyeyle beraber domates gibi ürünler bölgemiz açısından önemlidir. Bölgede üretilen ürünün pazara çok fazla aracı kullanılmadan ulaştırılması birinci hedefimizdir. Bölgemizde kurulan kooperatifi daha aktif hale getirmek suretiyle bunu sağlamamız gerekiyor. İkincisi, içinde bulunduğumuz alanın hal statüsüne dönüştürülüp burada, komisyoncular tarafından işlemleri görüldükten sonra tüccarlar tarafından da işlenip, paketlenip, en iyi şekilde pazara ulaştırılması gerekiyor, bunu sağlayacak ortamın sağlanması gerekiyor. Bu çalışmayı da hep beraber gerçekleştireceğiz."

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de Burdur'da günlük 400 ton fasulye üretildiğini aktarırken, "Sektör, Burdur ekonomisine yıllık 50 milyon lira getiri sağlıyor. Bu oldukça önemli. Sektörün sıkıntılarını biliyoruz. Gerekli çalışmaları yaparak üreticinin mağdur olmamasını sağlayacağız" dedi.

Merkezi ziyaretinde Vali Şerif Yılmaz, yaklaşık 1 ton fasulyenin satışına da aracılık yaptı. Vali Yılmaz, üreticinin 2 lira alıcının istediği ise 1.30 lira verdiği satışta tarafları 1.50 liraya anlaştırdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şerif Yılmaz Türkiye Burdur Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title