Haberler

Burdur Sıcaktan Bunalan Çınara Sığınıyor

Burdur'un Ağlasun İlçesi'ndeki asırlık çınar ağacı yaz sıcağında gölgesinde serinlemek isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Burdur'un Ağlasun İlçesi'ndeki asırlık çınar ağacı yaz sıcağında gölgesinde serinlemek isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Ağlasun meydanında yaşı 1000'in üzerinde olduğu tahmin edilen Çınar ağacı, vatandaşın serinlemek için tercihlerinin başında yer alıyor. Hava sıcaklığının bunaltıcı hal aldığı durumlarda boyu 30 metre, çapı ise 22 metre olan çınarın altında serinliyor.

68 yaşındaki Salih Borazan, "Burası keşfedilmemiş bir yer. Ekolojik dengesi bozulmamış harika bir yer. Binin üzerinde yaşı olduğu söylenen çınarın altında serinliyoruz. Antalya merkezde yaşıyorum. 12 yıldır yaz aylarımızı Ağlasun'da geçiriyoruz. 4-5 ay burada yaşıyorum. Şu anda Antalya'da olmak istemem burası harika" dedi.

64 yaşındaki Mehmet Erişti, Antalya'nın Serik İlçesi'nden geldiğini belirterek, "Buraya yazlıkçı olarak geliyoruz. 3 yıldır yaz aylarımızı Ağlasun'da geçiriyoruz. Buranın havası çok güzel" diye konuştu.

Ağlasunlu Bilal Karasakal da meydandaki çınarın 1971 yılında Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından 'Anıt ağaç' olarak tescil edildiğini kaydederken, şöyle dedi:

"Gövde çapı 11 metre, 10 asırlık bir çınar. Son 10 yıldır Antalyalılar serinlemek için Ağlasun'u tercih ediyor. Vatandaş çınar altında serinliyor. Geçen yıllarda düğün yapıldığında gelin aracı çınarın etrafında üç tur atardı. Gelin Ağlasun'dan gitmesin diye.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ağlasun Antalya Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title