Haberler

Burdur Oğulları Dövülerek Öldürülen Ailenin Tahliye İsyanı

Oğulları dövülerek öldürülen ailenin tahliye isyanıBURDUR'da geçen yıl çıkan kavgada berber 26 yaşındaki Nadir Bedir'i döverek öldürdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan 6 sanık tahliye edildi.

Oğulları dövülerek öldürülen ailenin tahliye isyanı

BURDUR'da geçen yıl çıkan kavgada berber 26 yaşındaki Nadir Bedir'i döverek öldürdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan 6 sanık tahliye edildi. Karara tepki gösteren anne Emsal Bedir, sanıkların tahliye olduktan sonra evlerinin önünde geçtiğini anlatırken, "Ben her gün gözyaşı döküyorum. Şimdi çocuğumun fotoğrafları ile avunuyorum, onlar sokaklar da geziyor. Adalet mi bu?" diye karara isyan etti. Baba Bekir Bedir de dosyanın Yargıtay aşamasında olduğunu belirterek, "Sanıkların müebbetle cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Burdur Burç Mahallesi Şehit Özpolat Caddesi'nde 5 Şubat 2016'da meydana gelen olayda, 6 kişilik grup berber Nadir Bedir'i dövdü. Olayı görenlerin çağırdığı ambulansla Burdur Devlet Hastanesi'ne götürülen Nadir Bedir, kurtarılamadı. Olayla ilgili tutuklanan 6 sanık hakkında Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bu yıl mart ayında sona eren yargılamada mahkeme heyeti 6 sanık hakkında TCK'nın 81/1 maddesi uyarınca önce ömürboyu hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti sanıklardan H.S.'yi takdir indirimi hakkını kullanarak 25 yıl, Ş.S., R.S., B.A., E.O. ve A.A.'yı ise önce haksız tahrik indirimi uygulayarak 18 yıla, mahkemedeki iyi hallerini göz önünde bulundurarak 15'er yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanıklar avukatları aracılığıyla karara itiraz etti.

6 SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi, 21 Haziran 2017'de görülen duruşmada Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını bozdu. Sanıkların cezasını 12 yıla indiren ceza dairesi, sanıkların olayı maktulden gelen haksız fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetli elemin etkisiyle işlediği gerekçesiyle cezayı 8 yıla düşürdü. Sanıkların yargılamadaki olumlu davranışları, cezanın failinin geleceği üzerindeki olası etkileri de dikkate alınarak sanıklar 6 yıl 8 ay hapisle cezalandırıldı. Mahkeme heyeti cezaevinde yattıkları süreyi göz önüne alarak 6 sanığın tahliyesine karar verdi. Olay gününden bu yana tutuklu bulunan sanıklar tahliye edildi.

"KANINI YERDE BIRAKMAYACAĞIZ"

Anne 53 yaşındaki Emsal ve aynı yaştaki işçi emeklisi baba Bekir Bedir, sanıkların serbest bırakılması kararı üzerine şok yaşadı. Emsal Bedir, "6 kişi bir olup oğlumu öldürdü. Burdur Mahkemesi birisini 25 yıl, diğerlerini 15 yıl hapse çarptırdı. Antalya'daki mahkeme bu kararı bozup cezalarını düşürdü ve sanıkları tahliye etti. Oğlumuz toprağın altında bunlar sokaklarda geziyor. Oğlumuzun kanını yerde bırakmayacağız. Onların da cezaevinde çürümelerini istiyoruz" dedi.

"ADALET Mİ BU?"

Sanıkların tahliye olduktan sonra evlerinin önünden geçtiklerini anlatan Emsal Bedir, "Görünce şoke oldum. Bir de gelip bizim kapımızın önünden geçiyorlar. Ben her gün gözyaşı döküyorum. Şimdi çocuğumun fotoğrafları ile avunuyorum, onlar sokaklar da geziyor. Adalet mi bu?" diye konuştu.

Bekir Bedir de dosyanın Yargıtay aşamasında olduğunu aktarırken, "26 yaşındaki oğlumu öldürdüler. Adalet mi bu? Bizim çocuğumuz toprağın altında, sanıkların müebbetle cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burdur Devlet Hastanesi Yargıtay Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
title