Haberler

Burdur Müzesi ve Ören Yerlerinin Ziyaretçi Sayısı Arttı

Burdur'da müze ve ören yerlerinde ziyaretçi sayısında artış yaşandığı bildirildi.

Burdur'da müze ve ören yerlerinde ziyaretçi sayısında artış yaşandığı bildirildi.

Burdur Valiliğinden yapılan açıklamada, 2016, 2017 ve 2018 yıllarına ilişkin ziyaretçi sayıları incelendiğinde Burdur Müzesi'ni ziyaret eden kişi sayısının 2016'da 13 bin 961, 2017'de 17 bin 295, 2018'de ise 21 bin 634'e ulaştığı kaydedildi.

Açıklamada, Sagalassos ve Kibyra antik kentleri ile İnsuyu Mağarası'nda da ziyaretçi sayılarında artış yaşandığına vurgu yapıldı.

Burdur Valisi Hasan Şıldak da yaptığı açıklamada, ziyaretçi sayısındaki artışın memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Burdur'un tarihi, kültürel değerleri, doğal güzellikleri ile önemli turizm potansiyeline sahip olduğunu belirten Vali Şıldak, şunları kaydetti:

"Devam eden ziyaretçi karşılama ve tanıtım merkezinin yapımının tamamlanmasının ardından Kibyra Antik Kenti'nin ziyaretçi sayısında belirgin şekilde artış olacağını düşünüyorum. Yeşilova'da yer alan suyunun turkuaz tonuyla dünyanın en berrak göllerinden biri olan, Salda Gölü, bu yıl 500 binin üzerinde ziyaretçi ağırladı. Ayrıca Salda Kayak Merkezi de kış turizminin bölgedeki yeni adresi olma yolunda ilerliyor. İlimizin bundan sonraki temel gelişim alanlarının en güçlüsü turizm olacaktır. Son üç yılın ziyaretçi rakamları da bunu ortaya koyuyor. İlgili bakanlıklarımızla alanlarda etkili projeler geliştiriyoruz. Temel hedefimiz, tarihi ve doğal mirasımızı koruyarak sahip olduğumuz potansiyeli turizme kazandırmak, gelen ziyaretçilerimize yeterli ve kaliteli hizmet sunabilmektir."

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title