Haberler

Burdur Müftülüğü'nden Ramazan Ayı Hazırlığı

Burdur Müftüsü Osman Artan, Ramazan ayı öncesi tüm hazırlıkların yapıldığını bildirdi.

Müftü Artan, Burdur Müftülüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, Ramazan ayı öncesi yapılan hazırlıkları anlattı. Burdur'daki camilerin Ramazan ayı öncesi temizliklerinin yapıldığını ifade eden Artan, vatandaşların rahat şekilde ibadetlerini yapmaları için camilerde temizliğe önem verdiklerini kaydetti.

Çalışmalar kapsamında, camilerin içi, dışı, bahçesi, şadırvan ve tuvalet temizliklerinin yapıldığını belirten Artan, "Ramazan ayı öncesi camilerdeki tüm hazırlıklar yapıldı. Elektrik tesisatı ile ses cihazları elden geçirildi. Merkezi sistemlerde vaazın rahatça dinlenebilecek kalitede olması sağlandı. Camilerdeki havalandırmaların ve klimaların cemaati rahatsız etmeyecek şekilde düzenlenmesi sağlandı" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ramazan ayı öncesi camilerde imam açığının giderilmesi amacıyla 27'si sözleşmeli 9'u kadrolu olmak üzere toplam 36 imamın ilçe ve köylere atamasının yapıldığını kaydeden Artan, imamsız cami ve köy kalmayacağını vurguladı.

Müftü Artan, Ramazan ayı boyunca kadınlara yönelik bir dizi hizmetlerin de olacağını belirterek, "Kur'an-ı Kerim okuyan bayanlara yönelik camilerde mukabele programı düzenleyeceğiz. Bayan din hocalarımız tarafından okunacak Kur'an-ı Kerim programına isteyen tüm bayanlar katılabilirler. Ayrıca bayan hocalarımızın yine kadınlara yönelik dini sohbetleri olacak" dedi.

Çocuklara camileri sevdirme konusunda da dikkatli olacaklarını anlatan Artan, çocukları camiden soğutacak davranışlardan uzak duracaklarını söyledi. Artan, ayrıca bu sene şehit aileleri ve yetimlere Ramazan ayı boyunca yemek verileceğini kaydetti.

Muhabir: Volkan Poliçe

Yayıncı: Güç Gönel - BURDUR

Kaynak: AA / Yerel

Osman Artan Burdur Müftü Yerel Haberler

title