Haberler

Burdur MHP'de Yerel Seçim Hazırlığı

Milliyetçi Hareket Partisi Burdur İl Başkanı Nazif Aktürk, Partilerine Yönelik Asılsız, Gri Propaganda Saldırıları Yapıldığını, Bu Saldırıların Özellikle Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Başörtüsü Etrafında Yoğunlaştığını Vurguladı.

Milliyetçi Hareket Partisi Burdur İl Başkanı Nazif Aktürk, partilerine yönelik asılsız, gri propaganda saldırıları yapıldığını, bu saldırıların özellikle cumhurbaşkanlığı seçimi ve başörtüsü etrafında yoğunlaştığını vurguladı.

MHP Burdur İl Başkanı Nazif Aktürk, parti teşkilatında yaptığı basın toplantısında yerel seçim ile ilgili çalışmaları değerlendirdi. Milliyetçi Hareket Partisi olarak daha etkin ve güçlü bir şekilde yerel seçimlere katılmak istediklerini belirten Aktürk, parti genel merkezi tarafından İl Teşkilatının yeniden tanzimi görevini kendisine ve Merkez İlçe Teşkilatını oluşturma görevini de Gürbüz Özmen'e verildiğini söyledi.

22 Temmuz 2007 Seçimleri sonucunda MHP'nin 70 milletvekiliyle TMBB'de temsil hakkını kazandığını hatırlatan Aktürk, partilerine yönelik asılsız, gri propaganda saldırıları yapıldığını, bu saldırıların özellikle cumhurbaşkanlığı seçimi ve başörtüsü etrafında yoğunlaştığını vurguladı.

MHP'nin demokrasiye yürekten inandığını ifade eden Aktürk, "Milliyetçi Hareket Partisi Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde kendi adayını çıkararak, desteklemiş hem demokrasinin hem de siyasal yaşamın bir bilinmeze kaosa sürüklenmesinin önüne geçmiştir. Durum bu iken Milliyetçi Hareket Partisini tenkit edenler şu soruların cevabını açık yüreklilikle vermek zorundadırlar. Sayın Başbakanın Siyasi yasağının kalkması için Anayasa Değişiklik Paketini destek vermemişler midir? Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı için Milliyetçi Hareket Partisi Adayı yerine niçin AK Parti'nin gösterdiği adayı desteklemişlerdir? Milliyetçi Hareket Partisi katılmamış olsaydı yeniden oluşacak 367 krizini aşma yöntem ve çözümleri neydi?" diye konuştu.

Başörtüsü konusunda da Milliyetçi Hareket Partisine haksız ve tuhaf eleştiriler geldiğini belirten Aktürk, "Milliyetçi Hareket Partisinin Başörtüsü sorunu ile ilgili görüş ve düşünceleri öteden beri belli olup tüm programlarında yer almaktadır. Uzun yıllardır ülke gündemini işgal eden ve bir çok mağduriyetlere sebep olan bu sorunun siyasal ve istismar malzemesi olmaktan çıkartılması için somut önerileriyle büyük bir samimiyet ortaya koymaktadır. Konu bu iken çözümsüzlükte ısrar eden bu çevreler bu sorunun büyümesindeki paylarını ve tarihi sorumluluklarını unutmamalıdır. Milliyetçi Hareket Partisine saldırmak yerine bir özeleştiri yaparak çözüme katkı sunmaları en akılcı yoldur. Hiç bir kimsenin kuşkusu olmamalı ki Milliyetçi Hareket Partisi Büyük Atatürk'ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyetini ve değerlerini her zaman ve her şartta korumaya yeminlidir" dedi.

(ŞT-AT-Y)

03.02.2008 12:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title