Haberler

Burdur Köylülerden Kooperatif Hakkında Suç Duyurusu

Köylülerden kooperatif hakkında suç duyurusuBURDUR'un Yeşilova ilçesindeki 32 kişi, SS Burdur- Isparta Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin yönetim ve denetim kurulu üyeleriyle Yeşilova Satış Mağazası Sorumlusu Ş.G.

Köylülerden kooperatif hakkında suç duyurusu

BURDUR'un Yeşilova ilçesindeki 32 kişi, SS Burdur- Isparta Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin yönetim ve denetim kurulu üyeleriyle Yeşilova Satış Mağazası Sorumlusu Ş.G. hakkında 'zimmet', 'sahte evrak tanzimi', 'sahte fatura ve fiş bastırıp para toplamak' ve 'görevi kötüye kullanmak' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Yeşilova'ya bağlı Bedirli köyünde oturan SS Burdur- Isparta Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin 32 üyesi; Burdur ve Isparta ile Afyonkarahisar'ın bazı ilçelerinde pancar üreticilerine yönelik faaliyet gösteren kooperatifin yönetim ve denetim kurulu üyeleriyle Yeşilova Satış Mağazası Sorumlusu Ş.G. hakkında 'zimmet', 'sahte evrak tanzimi', 'sahte fatura ve fiş bastırıp para toplamak' ve 'görevi kötüye kullanmak' iddiasıyla avukat Ünal Korkmak aracılığıyla Yeşilova Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

KÖYLÜLER ŞİKAYETÇİ OLDU

Avukat Ünal Korkmaz, "Bedirli köyünden vatandaşımız dolandırıldıklarını, haklarında sahte evrak tanzim edilerek ödedikleri paraların borçlarından düşülmeyip kooperatif görevlisi Ş.G.'nin zimmetinde kaldığını, sahte fiş bastırılıp paralarının alındığını belirterek, zimmet, sahte evrak tanzimi, sahte fatura fiş bastırarak görevi kötüye kullanma gibi suçlardan şikayetçi oldu" dedi.

'BİR TOSUN DA YEŞİLOVA'DA TÜREMİŞ'

Dolandırıcılığın Yeşilova'dan başladığını ancak kentteki yöneticiler ve denetçilerin de görevini yapmadığını öne süren Ünal Korkmaz, "Yeşilova'yı bir kişiye teslim etmişler. 'Çiftlikbank'taki tosun gibi bir tosun da Yeşilova'da türemiş. Bana gelenlerden aldığım rakamlar milyon lirayı aşan rakamlar. Daha Çuvallı, Başkuyu, Çeltek, Karaatlı gibi köylerden vatandaşlar kooperatifin Burdur şubesiyle çözüm aramakta. Köylüler büyük bir dolandırıcılık olayıyla karşı karşıya, büyük bir suç işlenmiş" diye konuştu.

'KÖYLÜ ÇOK MAĞDUR'

Köy Muhtarı Şükrü Kural, kooperatif yönetimine iletmelerine rağmen soruna çözüm bulunmadığını öne sürerek, müfettişlerin gelerek konuyu inceleyeceğini aktardı. Kural, "Köylü çok mağdur. Kooperatife günü gelmeyen borcu haricinde borcu yok. Zaten üç ay vadeli satış yapıyorlar" dedi.

'ÇİFTÇİLİK YAPMIYORUM'

1997'den bu yana Burdur'da memur olduğunu söyleyen İbrahim Özkaya, "Ben hayvancılığın 'H'sini yapmadım. Üzerime 100 çuval yem yazılmış. 4 bin 850 lira borç çıkardılar. Çiftçilik yapmıyorum. Hiçbir şeyden haberim yok" diye konuştu.

'BU BORÇLAR 2016'DAN GELİYOR'

Mehmet Ersoy, kendisine 7 bin lira borç çıkarıldığını anlatarak, "Bu borçlar 2016'dan geliyor. Bu sene boru aldım ama 'borcun var' demediler. Borcum olsa zaten malzeme vermezler. Kimseye kefil olmadım ama beni bazı kişilere kefil göstermişler. Bir de kefillikten dolayı borç gelecek" dedi.

Abdullah Kural, "2016 yılından borcu olan vatandaşa malzeme, 30- 35 bin liralık yem verilir mi? Bu sene verdiler. Bana 19 bin lira borç çıkarmışlar" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title