Haberler

Burdur İmama 'Kol Kırma' Suçlaması Camide Mikrofon Kırılınca Kuran Kursu'na Giden Çocuğu Tekme Tokat Dövmüş

Burdur'un Bucak İlçesi'ne Bağlı Elsazı Köyü'nde Cami İmamı E.ç.'nin Yaz Tatilinde Kuran Kursuna Gelen 13 Yaşındaki O.b.'yi Döverek Kolunu Kırdığı İddia Edildi. Çocuğun Ailesi İmam Hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na Şikayette Bulundu.

BURDUR'un Bucak İlçesi'ne bağlı Elsazı Köyü'nde cami imamı E.Ç.'nin yaz tatilinde Kuran kursuna gelen 13 yaşındaki O.B.'yi döverek kolunu kırdığı iddia edildi. Çocuğun ailesi imam hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu.

Elsazı Köyü Bozyaka Mahallesi'nde oturan Bayraktar ailesi, yaz başında Karacaören İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi olan oğulları O.B.'yi Kuran okumayı öğrenmesi için aynı köyün Yeni Mahalle'de bulunan camiisindeki Kuran kursuna gönderdi. Yaklaşık 1.5 aydır camideki kursa devam eden O.B., iddiaya göre önceki gün cami imamı E.Ç. tarafından, cami hoparlörünün mikrofonunu kırdığı iddiasıyla tekme tokat dövüldü. Dayak sonucu kolunun kırıldığı iddia edilen çocuğun ailesi dün imam hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

DÖVDÜKTEN SONRA AĞRI KESİCİ VERMİŞ

İmam tarafından dövülerek kolunun kırıldığını söyleyen O.B. şunları anlattı:

"Dün camide kullanılan hoparlörün mikrofonu kırılmış. Kırılan mikrofonun mandalını camide arkadaşımın birisi bulmuş, bana verdi. Ben de imama verdim. İmam beni, 'Bu mikrofonu sen kırdın' diyerek tekme tokat dövmeye başladı. Kırmadığımı söylesem de dövmeye devam etti. Yediğim dayaktan sonra neye uğradığımı şaşırdım. Kolum çok acıyordu. İmam bana içirilmesi için arkadaşlarıma ağrı kesici vermiş. İçtikten sonra karnımdaki ve kolumdaki ağrılar biraz geçer gibi oldu. Ama kendime geldikten sonra eve gittim, olayı anneme babama anlattım.".

KOLUNUN KIRILDIĞI HASTANEDE ORTAYA ÇIKTI

O.B.'nin annesi Nurten B. ise oğlunun olayı ilk anlattığında çok üstünde durmadığını ancak daha sonra hastaneye gittiklerinde kolunun kırıldığını anladıklarını belirterek şunları söyledi:

"Çocuğum bana olanları anlatınca, belki bir kusuru vardır, çocuk abartıyor diye düşündüm. Üzerini değiştirdim. Üzerindeki gömleği değiştirirken kolunu aşağı yukarı indirirken acıdan bağırıp ağlamaya başladı. Sonra vurulan sol kolundaki parmaklarını kıpırdatmasını istedim. Parmakları kıpırdamıyordu. Kendi imkanlarımız ile Bucak'ta özel bir hastaneye geldik. Hastanede çekilen röntgenlerde çocuğumun sol kolunda bilek ile dirsek arasında kırılma olduğu tespit edilerek alçıya alındı."

'İMAM BUNU YAPARSA'

Baba Veli B. ise, "İmam bunu yaparsa cemaat ne yapar? Sonuçta bu bir çocuk. Suçlu da olabilir. Halbuki imam gelse kırılan mikrofonun yenisini alın dese alırdım. Korkutabilirsin ama kolunu kırıncaya kadar tekme tokat dövmenin de anlamı yok" diye konuştu.

O.B.'nin kırılan kolu alçıya alındıktan sonra jandarmaya giderek şikayetçi olan Bayraktar ailesi, daha sonra Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı'na imam E.Ç. hakkında suç duyurusunda da bulundu.

'TOKAT ATTIM'

İmam E.Ç. ise çocuğa bir tokat attığını belirterek, "Ben tokatı attıktan sonra camide kaldı. Öğleye doğru da motosikletine bindi gitti. Belki motosikletten düşünce kolu kırılmış olabilir. Ancak ben bir hata ettim. Tokat atmamalıydım" diye konuştu.

HA(SU/COŞ) (FOTOĞRAF)

O.B.: Onur Bayraktar

E.Ç.: Erkan Çetin

Halim AKÇA/BUCAK (Burdur), (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title