Haberler

Burdur: Gurbetçi Ailenin Düğününde, 'Silaha Hayır' Kampanyasına Destek

Türkiye'de artan bireysel silahlanmayı ve yılda 3 bin kişinin maganda kurşununa kurban gitmesini engellemek isteyen Burdur Valiliği, "Bireysel Silahlanmaya Hayır" kampanyası başlattı.

Türkiye'de artan bireysel silahlanmayı ve yılda 3 bin kişinin maganda kurşununa kurban gitmesini engellemek isteyen Burdur Valiliği, "Bireysel Silahlanmaya Hayır" kampanyası başlattı.

Kampanya çerçevesinde afişler bastıran valilik, vatandaşlardan, düğünlere silah getirilmemesini, 10 araçtan fazla konvoy oluşturulmamasını ve konvoylarda kornaya basılmamasını istedi.

Valilik tarafından başlatılan kampanyaya, Burdurlular da destek vermeye başladı. Burdur'un Şirinevler Mahallesi'nde, dünya evine giren Gülsüm ve Süleyman Efek çifti, düğün yerine, "Lütfen düğünümüze silah getirmeyin ve konvoyumuza katılmayın" yazılı afiş asarak, vatandaşları uyardı. Gurbetçi olduklarını belirten düğün sahibi Mehmet Efek, "Yaşadığımız ülkede insanlar mutlu oldukları günde silah atarak eğlenmiyor. Biz de silaha karşıyız ve düğünlerimizde silah istemiyoruz" dedi.

Burdur'un Karasenir Mahallesi'nde İsmail ve Alihan Yılmaz'ın sünnet düğününe katılan Burdur Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, düğünlerde silah atmanın sadece kendi canımızı değil, başkalarının da canın yaktığını ifade ederek, "Artık Burdur'da maganda cinayeti olmayacak. Başlatılan bu kampanyayla birlikte, düğünlerimize silah getirilmeyerek. Böylece maganda kurşununu durdurmuş olacağız" dedi.

Bireysel silahlanmaya hayır kampanyası başlatan Burdur Valisi Rasih Özbek, yaptığı açıklamada, "Burdur olarak belki de ilk kez benim başlatacağım bu kampanyanın, başarılı olacağını inanıyorum. Vatandaşların bu kampanyaya katılacağını düşünüyorum. Eğer bu kurallara uymayanlar olursa, polisimiz kanuni işlem başlatılacak ve bu olaylardan düğün sahipleri sorumlu olacak. Zaten izin almak için karakola gelen her düğün sahibine, davetiye üzerine 'silah getirmeyiniz' yazısı yazmalarını ve düğün yerine pankart asma tavsiyelerinde bulunuyoruz. Vatandaşlar da bu kampanyaya ilgi gösteriyor. Ama bir gelenek ve görenek amacıyla vatandaşlar, düğünlere silah getirerek konvoya katılıyor. Bizim geleneklerimizde bunlar yok. Bizim geleneklerimizde sevgi ve barış var. İnşallah bu kampanya, önce Burdur'da daha sonra da Türkiye çapında benimsenerek, maganda kurşunuyla ölen ve yaralanan kişilerin haberlerini duymayacağımızı ümit ediyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title